| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Open Grodno Cup 2019 Valko-Venäjällä

Valko-Venäjän matkaajat

Sillä aikaa kun muut parmalaiset avasivat kotimaista kisakauttaan Kevätyönviestissä ja Ankkurirasteilla, pieni joukko MS Parman nuoria lähti tutustumaan Itä-Euroopan maastoihin. Reissu suunnattiin Valko-Venäjän Grodnoon, jossa tulevana kesänä kilpaillaan nuorten EM-kisat. Reissussa mukana olivat Saara, Lotte, Tessa, Aleksi, Oskari ja Anu huoltajana.

Lensimme torstai aamulla Helsingistä Vilnaan ja sieltä Yuryn kaverin, Dmitryn kyydillä kohti Valko-Venäjän rajaa. Dmitry hoiti meidän kaikki kuljetukset, toimi tarpeen tullen meidän tulkkina sekä teki meille hyvät harjoitukset.

Perillä Grodnossa meitä odotti tilava kerrostalohuoneisto kaupungin laidalla. Iltapäivällä teimme treenin EYOC-tyyppimaastossa. Kartalla ei paljon muuta ollut, kuin vihreän eri sävyjä. Perjantaina koitti viesti kisa. Maasto oli varsin polkurikasta ja nopeaa. Vaihto alueella kuului Davai Davai! -huudot. Tyttöjen joukkue (Lotte, Tessa ja Saara) juoksi tasaisen hyvillä suorituksilla ilman isompia virheitä neljännelle sijalle. Pojat (Allu, Oskari) keikkuivat sijoilla 4-5, kunnes Unkarin vahvistus otti hylsyn ankkuriosuudella. Illalla juostiin vielä Dmitryn tekemä sprinttiharjoitus lähellä EYOC-sprintin aluetta.

Paikallista sprinttiä

Lauantaina kisattiin pitkillä matkoilla lähellä Puolan rajaa. Maasto oli edellisiäkin risuisempaa ja eteneminen oli hidasta ja kartta edellistäkin vihreämpi. Tytöistä parhaiten onnistui Tessa, joka suunnisti tasaisesti ja lähes virheittä. Lotella ja Saaralla tuli vähän suurempia koukkuja. Aleksi on ennen loppulenkkiä hyvin kisassa mukana, mutta raskas maasto vei mehut ja viimeiset rastit olivat tuskaa. Oskarin teki perusjuoksun hyvällä vauhdilla parin koukun kautta. Anu oli the best eikä sanojensa mukaan pummannut lainkaan. Nuorten sarjojen tuloksista saimme todeta, että unkarilaiset ja puolalaiset menevät kovaa näissä maastoissa, paikallisten ja venäläisten ohella. Illalla päästiin erilaisen suunnistuksen pariin Building-O :ssa. Kyseessä oli Grodnon yleisurheilustadionin rakennus, joka käsitti neljä kerrosta. Leikkimielinen kisa käytiin siis stadionin uumenissa, sisätiloissa. Rata haastoi nopeaa älyä.

Sunnuntaina vuorossa oli sprintti Grodnon vanhassa kaupungissa. Tytöillä ei juoksuvauhti riittänyt ihan kärkikahinoihin, mutta hyviä onnistumisia saatiin silti. Pojissa Oskari teki hyvän juoksun ja sijoittui seitsemänneksi H18E -sarjassa. Aleksikin eteni ilman suurempia virheitä, mutta sairastelu ennen reissua oli laskenut hieman kuntoa. Myös miesten pääsarjassa nähtiin Parman värejä, kun isäntämme Dmitry juoksi voittoon yllään meidän antama Parman sprinttipaita. Pian sprintin jälkeen suunnattiin kohti Vilnaa, jossa hyvästelimme ja kävimme illallisella. Maanantai aamulla kiertelimme vielä Vilnan nähtävyyksiä vanhassa kaupungissa ennen kotimatkaa.

- Matkaajat

- Kisalinkki