Nuorten Jukola, INOV-8-liiga ja Kultainen kompassi Mikkelin raviradalla

Startti on tapahtunut ja Lotte eturivissä.

Suunnistuksen superviikonloppu Mikkelissä käynnistyi Nuorten Jukola-viestikilpailulla. MS Parma osallistui tähän seitsenosuuksiseen nuorisoviestiin neljällä joukkueella. Kisakeskus sijaitsi Mikkelin raviradalla Kalevankankaan maastossa, jossa tarjottiin hienot puitteet käydä kisat jopa turvavälit huomioiden.

Lähes 140 joukkuetta ympäri Suomen osallistui tähän nuorisosuunnistuksen suurtapahtumaan, jota ilmojen haltijakin on tuntunut suosivan vuodesta toiseen.

Viesti avattiin tänä vuonna 16-vuotiaiden tyttöjen osuudella. MS Parman 1. joukkueen varmasta avauksesta vastasi Lotte-Line Ekström. Topias Muukkonen lähti H16 osuudelle seitsemäntenä vajaat puolitoista minuuttia kärkeä perässä, mutta huikean juoksun tehneenä tuli kolme minuuttia kärjessä vaihtoon.

Topias tuo viestin kärjessä toiseen vaihtoon ja 10-vuotias Carlit Tölkkö lähtee matkaan.

Seuraaville kolmelle osuudelle matkasivat nuoret alle 14-vuotiaiden osuuksille. Vasta 10-vuotias Carlit Tölkkö, Iina Päärni ja Tuomas Ankelo tekivät kukin hyvät ja tasoisensa suoritukset. Kun Tessa Salmia kirmaisi kuudennelle  D18 osuudelle, oli sijoitus kuitenkin tipahtanut jo sijalle 10. Mallikaasti suunnistanut Tessa nosti sijaa yhdellä, mutta ankkurina juossut Samuli Rousku joutui parin koukun kautta taipumaan takaisin sijalle 10.

Kakkosjoukkueessa juoksivat Inkeri Karttila, Jussi Ankelo, Saana-Mari Ekström, Elsa Jalonen, Janne Heinonen ja Elsa Ankelo sekä Aleksi Karttila. Joukkueen parhaimmista suorituksista vastasivat Jussi, ollen osuusajoissa kolmas sekä Aleksi, joka oli osuusajoissa neljäs. Joukkueen loppusijoitus oli 21, mikä on huikea parannus vuodentakaiseen sijoitukseen.

Kolmosjoukkueessa juoksivat Johanna Helander, Lauri Aalto, Lassi Ekström, Anna Kapanen, Arttu Kääntönen, Saara Tuomisto ja Matias Lautamäki. Joukkueen sijoitus oli hienosti 63 ja parannusta myös viime vuotiseen rutkasti.

Nelosjoukkueessa suunnistivat Kerttu Tuomisto, Aapo Jalonen, Helka Hanhela, Emma Kapanen, Oona Koskinen ja Sami Karru. Viime hetken sairastapauksen vuoksi joukkueelle ei saatu lopputulosta, vaikka kaikki juoksivatkin hyväksytyn ja hienon suorituksen.

Tessalla menossa viimeinen kerta Nuorten JUkolassa.

Poissa kuviosta jäivät viimeisen viikon aikana myös ykkösen alustava ankkuri Wille Laitamäki ja kakkosen aloittaja Elisa Pirilä. Onneksi korvaajia löytyi, että joukkueet nelosta lukuunottamatta saatiin maaliin saakka.

Kisaviikonloppu jatkui sunnuntaina, jolloin samainen kisakeskus ja -maasto hyödynnettiin kolmessa henkilökohtaisessa kilpailussa. Osallistujamääriltään suurimmassa Kultainen Kompassi -kilpailussa H14 sarjassa kisaajia oli yli 80 ja D14 sarjassa jopa sata. Kilpailun tulosten perusteella käytiin myös alueottelu. Samaan aikaan suunnistettiin myös 16-20-vuotiaiden Inov 8-liigan toinen osakilpailu sekä 10- 12-vuotiaille sekä ikämiessarjoille järjestetty kansallinen kilpailu. Menestystä ja hyviä suorituksia nähtiin msparmalaisten keskuudessa myös sunnuntaina.