| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nuorisoviestin voitto MS Parmalle

MS Parman nuoret korkeimmalla pallilla!

Taktisesti joukkueen rakentaminen osui valmenusjohdolta täysin nappiin, kun XXX Nuorisoviesti suunnistettiin Naantalin Kuparivuorella Oravatonnin aattona. Joukkueen tavoiteikä 100 vuotta on oleellinen joukkueiden kokoamisessa.

Lienee pohdittu toisenkin kerran ennenkuin 9-vuotias Elmo Salmenoja asetettiin toiselle parin kilsan osuudelle normaalisuunnistukseen. Tällä tavoin joukkueen ikä oli tasan 100 vuotta. Nopsajalkainen Elmo kiitti kunniasta ja hoiti hommansa hienosti.

Tiukan viestin loppuratkaisu nähtiin vasta ankkurien toiseksi viimeisellä rastilla, jota johdossa ollut Espoon Suunnan ankkuri Anton Kemppi ajautui sen verran sivuun, että takaa tullut Topias Muukkonen ehti edelle ja toi toisen peräkkäisen voiton MS Parmalle 10 sekunnin marginaalilla.

Muukkonen ankkuroi viestin myös vuosi sitten, mutta silloin vastaavassa tilanteessa ratkaisu taphtui jo osuuden puolivälissä. Nyt Muukkonen pääsi osuudelleen neljäntenä 1.40 kärki-Espoon takaa. Alun vähän pitempi hajonta päästi pari joukkuetta hetkeksi edelle, mutta Muukkonen imi raon parin rastivälin jälkeen kiinni.

Tuomas Ankelo aloitti joukkueen nousun kohti kärkeä!

Virheettömästi suunnistanut Muukkonen nousi muutaman rastin jälkeen kakkospaikalle ja kun Kemppi teki virheen hajontarastilla, ero kaventui puolisen minuuttia. Kilometri ennen maalia poikien ero maastossa oli enää 30 sekuntia ja Muukkonen pääsi hetkittäin jo näköeäisyydelle.

− Suunnistus sujui hyvin ja kun olin eka hajonnan jälkeen yksin, tiesin taistelevani voitosta. Toiseksi viimeistä rastia lähestyttäessä huomasin Anttonin edellä kaartavan rastista oikealle, jolloin otin rastin suoraan ja sen jälkeen löin kirivaihteen päälle, Muukkonen totesi tyytyväisenä.

Avausosuuden juossut Lauri Aalto oli pitkään kärkiryhmässä. Tein sitten ison kiertoreitinvalinnan ja se oli selvästi hitaampi. Tipuin kakkosletkaan, harmitteli vaihdossa seitsemänneksi jäänyt Aalto.

2-osuudella Elmo Salmenoja juoksi eka väliaikaan mennessä kärkeä jopa kiinni. Elmo tytkitti lujaa ja vaikka loppu ei ihan putkeen  mennytkään, ero kärkeen pysyi samana kuin vaihdossa ja sijoitus oli yhdeksän.

Inkeri Karttilan osuudella kärki eteni lujaa, kun valtaosalla joukkueista oli kovajuoksuisia poikia tällä osuudella. Joukkue oli vaihdossa  yhdeksästoista 6,5 minuuttia piikistä.

Venla toi, Topias jatkoi!

Seuraavilla kolmella osuudella MS Parman juoksijat onnistuivat jokainen suunnistamaan kärkeä kiinni noin 1,5 minuuttia. Tuomas Ankelo, Iina Päärni ja Venla Lehtonen nostivat sijoitusta vauhdilla ja  loivat Muukkoselle hyvän lähtöaseman ankkuriosuutta varten. Päärni ja Muukkonen olivat osuuksiensa nopeimmat ja Lehtonen kolmanneksi nopein.

12-vuotiaiden sarjassa MS Parma oli yhdestoista joukkkueella Anna Kapanen, Eero Karttila, Huuko Hanhela ja Lassi Ekström.