| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Niklas suvereeni Puolangan hiihtosuunnistusviikolla

Nikkelle mehevä potti Hisun O-weekiltä. TAPIO MUOTKA

Puolangalla kilpailtiin viime viikolla 11.-17.12.2023 viiden osakilpailun hiihtosuunnistukset, Kainuu Ski-O Week. Kilpailut järjestettiin Paljakassa ja kirkonkylän tuntumassa Honkavaaran maastossa. Olosuhteet olivat kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa Paljakassa runsaan lumipeitteen takia satumaiset – Paljakka onkin aina ollut Suomen lumisimpia paikkoja. Honkavaaralla sitä vastoin lumipeite ei ollut niin vahva ja maastopohjassa pilkottivat paikoin kivet ja oksastot. Onneksi ennen viimeistä osakilpailua lunta satoi Honkavaarallekin lisää.

Hiihtosuunnistusviikko houkutteli Puolangan urille nimekkäitä osallistujia, joista kovimpiin kuului ruotsalainen moninkertainen maailmanmestari Tove Alexandersson. Lisäksi kilpailuissa katsasti Itävallan MM-kisoihin koko Ruotsin hiihtosuunnistusmaajoukkue.

Niklaksen meno oli vakuuttavaa. Hän voitti kovatasoisessa miesten pääsarjassa neljä viidestä osakilpailusta sekä voittojen myötä myös kokonaiskilpailun. Sonkajärven Pahkan Aapo Viippola oli kokonaiskilpailun toinen ja aiemmin Venäjää edustanut mutta nykyisin Ruotsin kansalaisuuden saanut, moninkertainen MM-mitalisti, Andrei Lamov oli kolmas.

‒ Koko viikko oli lähes täydellistä. Ainoastaan viimeisessä osakilpailussa jäin Aapolle ja Andrei Lamoville. Vauhti hyytyi kilpailussa suksivalintaan, kun ajattelin, etten laita parhaita suksia Honkavaaran hieman kuluneille urille. Sukset luistivat muihin nähden paljon huonommin ja jouduin tekemään paljon töitä pysyäkseni kärjen vauhdissa. Kokonaiskilpailun voitto oli kuitenkin tärkeä, kertasi Niklas. Järjestäjät olivat onnistuneet loistavasti, urasto ja radat olivat erinomaiset!

Lottella hyviä vetoja hisu-viikolla.TAPIO MUOTKA

Naisten pääsarjassa Tove Alexandersson osoitti rautaista hiihtosuunnistuskuntoa. Alexandersson voitti Niklaksen tavoin niin ikään neljä viidestä osakilpailusta ja sen myötä otti myös kokonaiskilpailun voiton. Yhteistuloksissa paras suomalainen oli Maria Hoskari, joka sijoittui neljänneksi.

MS Parman hiihtosuunnistajat Lotte, Elisa ja Amanda ottivat myös tuntumaa maailman kovimpien kanssa ja kilpailivat naisten pääsarjassa, vaikka ikänsä puolesta he pääsevät vielä nuorten sarjaan. Viikon aikana nuoret osoittivat myös kovaa kuntoa Kainuun latu-urilla. Amanda onnistui parhaiten sprintissä, sijoitus kuudes vain 53 sekuntia Tove Alexanderssonista jääneenä. Lotte puolestaan sijoittui kahdessa osakilpailussa parhaana suomalaisena viidenneksi. Yhteistuloksissa Lotte oli kymmenes. Amanda osallistui viikolla vain kahteen kilpailuun ja ylsi yhteistuloksissa sijalle 19. Elisa hiihtosuunnisti koko viikon tasaisesti ja sijoitus yhteistuloksissa oli 29.

‒ Kolmena päivänä pääsin hyvään rytmiin ja pystyin urilla sujuvaan etenemiseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Ramsaun MM-kilpailuja tammikuun lopussa, kertaili Lotte Kainuun Ski-O viikkoaan.

Hiihtosuunnistusviikon aikana kilpailtiin kerran sprintissä, kolme kilpailua keskimatkalla sekä viimeisenä päivänä yhteislähdöllä pitkällä matkalla. Toinen ja kolmas osakilpailu olivat samalla WRE -kilpailuja (World Ranking Event).

Yhteistulokset, pisteet:

H21

  1. Niklas Ekström, MSParma, 142
  2. Aapo Viippola, SonPa, 122
  3. Andrei Lamov, SWE, 94
  4. Tuomas Outinen, KyS 88