| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Niklas Ekströmille sprintin maailmanmestaruus

Niklas Ekström, MM-kultaa sprintissä. Kuva Henrik Asklöf.

Niklas Ekström jatkoi vuosi sitten alkanutta mitaliputkeaan arvokisoissa, kun MM- ja alle 17-vuotiaiden EM-kisat käynnistyivät Uumajan seudulla Ruotsissa. Nikke selätti latuverkon sokkelot 20 sekuntia nopeammin, kuin hopealle tullut Venäjän Artemiy Dormaa.

– Alusta asti homma oli aika lailla hanskassa. Missään kohtaa ei tullut oikeastaan virhettä, ja lopussa pystyin lisäämään vielä vauhtia. Tämä oli parempi kuin hyvä avaus, ja voin lähteä luottavaisin mielin seuraaviin startteihin, iloitsi Ekström.

Nuorten 17-vuotiaiden tyttöjen EM-sprintissä podium-paikan otti viidenneksi sijoittunut MS Parman Lotte-Line Ekström. Hän jäi voittajasta 50 sekuntia. – Rata oli teknisempi kuin yleensä sprintissä sisältäen monentasoisia uria. Oli vähän kiireen tuntuista menoa koko matkan ja sen myötä tuli joitain pieniä virheitä, Lotte harmitteli.

 

Lotte-Linelle podiumpaikka EM-sprintissä.

Ensimmäisessä arvokilpailustartissaan MS Parman Wille Laitamäki otti varman päälle ettei tulisi virheitä ja oli tyytyväinen päivän suoritukseensa, mikä toi sijan 18 vajaat puolitoista minuuttia Ekströmistä.

ONGELMIA PITKÄLLÄ MATKALLA

Nukutun yön jälkeen oli edessä niin taidollisesti kuin fyysisesti vaativa pitkän matkan kisa. Parhaiten MS Parman kolmikosta sijoittui  Lotte-Line oltuaan kymmenes.

Lotella oli haasteita Sport Identin toimivuuden kanssa. Välillä SI-tikku otti leiman ja välillä ei, joten useampaan otteeseen piti kääntyä takaisin rastille varmistamaan, että leima todella rekisteröityi. – Leimaushäslinki häiritsi keksittymistä ja joitain huonoja reitinvalintoja tulin tehneeksi, kertoi Lotte. Maalissa Si-tikkuja tutkittiin vartin verran ja lopulta kaikki leimat kuitenkin löytyivät.

Willellä ensimmäiset arvokisat.

Niklaksen nimi löytyy tuloslistalla sijalta viisitoista. – Alkumatka sujui vielä hyvin, mutta sitten tein yhden oion, mikä osoittautui hitaaksi ja lisäksi jäin huonommalla reitinvalinnalla.

– Kartanvaihdon jälkeen tuli enemmän vaikeuksia. Lähdin oikomaan norjalaisen Heimdalin kanssa, mikä ei kannattanut. Jossain kohtaa vielä toinen suksi meni poikki ja se piti käydä metsävarikolla vaihtamassa. Loppulenkilläkin otin väärän uran ja lähdin oikomaan.  Voimia kului ja jäin paljon. Raskas kisa, kertasi Nikke.

– Lähdin samalla taktiikalla liikkeelle kuin sprintissäkin eli tavoitteena oli edetä sopivalla vauhdilla ja virheittä, missä hyvin myös onnistuin. Jaksoin hyvin pitää vauhtia yllä. Sukset otin yhdellä välillä pois, Wille totesi.

- Jamo

Kisasivut