| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Niklas Ekström vahva MM-katsastuksissa

Niklas Ekström vahvassa vireessä MM-katsastuksissa.

MS Parman nuoret hiihtosuunnistajat vireessä

Viikonloppuna kisattiin hiihtosuunnistuksen aikuisten ja nuorten MM-katsastuskilpailut Hollolassa ja Orimattilassa. Perjantaina otettiin mittaa sileän hiihtokilpailussa lumisella kelillä Hollolan Heinsuon hiihtostadionin mäkisessä maastossa 15 km:n ja 10 km:n matkoilla. Keli ja rata olivat sen verran vaativat, että suksen profiililla ja voitelulla oli merkitystä, mutta kestävyysominaisuudet ja hiihtotekniikka toki vaikuttivat merkittävimmin hiihtosuunnistajien vauhtiin.

Lauantaina oli sprintti ja sunnuntaina takaa-ajo. Aikuiset ja nuoret kisasivat samassa katsastussarjassa. Miesten sarjassa 5,1 km:n sprintissä Niklas Ekström sivakoi toiseksi jääden vain 23 sekuntia kärjen Kyrös-Rastin Tero Linnainmaasta. Wille Laitamäki sujutteli kymmenenneksi jääden +3:37 kärkeen. Naisten sarjassa Lotte-Line Ekström oli 11. +3:30 kärkeen. Lauantain suoritukset antoivat hyvän pohjan sunnuntaille.

Sunnuntain keskimatkan takaa-ajossa Ekströmin sisarukset yltyivät hurjaan menoon. Niklas sijoittui takaa-ajon kokonaiskilpailussa toiseksi. Niklas kuittasi päivän keskimatkan 13,1 km:n kärkituloksen 41:00 jättäen Tero Linnainmaan yhdeksän sekunnin päähän päivän nopeimmasta ajasta. Lotte-Line Ekström napsi rasteja vauhdikkaasti sijoittuen takaa-ajon kuudenneksi +5:46 päivän voittajasta Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskelasta. Nuoren Loten päivätulos naisten sarjaan oli kuitenkin huikea kolmas, +2:16 erolla Salla Koskelaan.

Niklas Ekström on matkalla nuorten MM-kisoihin pitäen yllä kansainvälistä menestysvauhtia. Wille Laitamäki sijoittui takaa-ajossa sijalle 14. tarraten kiinni kohtuullisen hyvällä otteella nuorten MM-kisalippuun. Näyttökilpailut jatkuvat 13-14.2 Valkeakoskella sprintin ja keskimatkan kilpailuilla. Nuorten hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut kisataan 22-28.2.2021 Viron Käärikussa.