| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Niklas Ekström kolmas hiihtosuunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailussa

23-vuotiaden maailmancupin voittajat Maria Hoskari ja Niklas Ekström. TAPANI PARTANEN/SSL

Maailmancupin kolmiosainen finaali päätyi sprintin tulosten mukaisesti takaa-ajoon. Alpo Viippola oli kokonaiskilpailun kakkonen ja Niklas Ekström kolmas ylivoimaisen voittajan Norjan Jörgen Baklidin takana.

Kun 13 kilpailijaa starttasi takaa-ajoon minuutin sisällä, niin urilla riitti säpinä. Kahden hajontalenkin yhteiset rastit tarjosivat hajontavaihtoehtoja, jotka vähitellen pilkkoivat porukkaa pienempiin letkoihin. Lopun putkipätkällä suomalaisparivaljakko Viippola- Evert Toivonen pystyivät ajamaan Baklidin kiinni, mutta maalisuoran autessa Baklidin kiri puri.

Niklas Ekström oli pitkään putkipätkällä noin parinkymmenen sekunnin päässä kärkikolmikosta, mutta vauhti ei riittänyt kiinniottamiseen. Tuloksena oli päivän neljäs sija.

– Koko kisa oli oli hyvää suunnistusta. Alkuun porukka pysyi kasassa. Lopun putkipätkän isossa mäessä jouduin antamaan periksi kovemmille. Hyvä fiilis jäi koko mc-kaudesta. Mahtava onnistua heti ensimmäisellä aikuisten kaudella, Ekström totesi tyytyväisenä.

Wille Laitamäki vertyi kisojen edetessä yhä parempiin suorituksiin ja oli tyytyväinen kauden kansainväliseen päätöskisaan, jossa hän sijoittui kuudenneksi.

– Ensimmäinen kierros meni rauhallisesti letkan mukana. Kartan vaihdon jälkeen lähdettiin iskemään, ja siinä porukkaa alkoi tippumaan  kyydistä. Loppuradasta saatiin edellä mennyt letka kiinni ja lopussa ratkottiin sitten sijoja. Iskin toiseksi viimeiltä rastilta täysvauhdin päälle ja muut jäivät seisomaan. Lopussa tuli perinteinen ongelma: jalat eivät toimineet, kun niitä käskytti laskemaan mäkeä ja tuli kaatuminen. Siinä meni viides sija. Laitamäki harmitteli.

Amanda Yli-Futka oli tyytyväinen debyytti edustustehtävään. Kolme kisaa olivat nousujohteista suorittamista. Matkaan on mahtunut virheitä, mutta kuitenkin ihan hyvää hiihtovauhtia. Kaiken kaikkiaan aika rankka rypistys. Takaa-ajosta oli tulossa paras kisa, kunnes terveys ei ihan kestänyt maaliin saakka.