| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Niklakselle keskimatkan EM-pronssi, Lotte parhaana suomalaisena neljäs

Lotte-Line EM-keskimatkalla neljäs.

Lauantain EM-keskimatkat suunnistettiin yhteislähdöillä ja hajontalenkeillä lämpömittarin osoittaessa kuutta plussaa. Lähtöpaikat sanelivat alkutahdit ja siinä Ekströmeillä ei ollut tuuria. Joukkueen huoltoryhmä onnistui suksien kanssa hyvin.

Niklaksen kolmas henkilökohtainen mitali on EM-pronssi.

– Laskettelurinteen päällä, lähtöpaikalla oli lähdössä aikamoista sählinkiä. Viime hetkellä meidän piti vielä vaihtaa numeroita ja lähtöjärjestystä. Minulle se tarkoitti yllättäen lähtöä takimmaisesta rivistä.  Aluruuhkassa menetin heti mahdollisuudet kärkipoikien kantaan, kun urilla ei millään päässyt ohi. Vähitellen pääsin sitten ohittelemaan varsinkin isommilla urilla,mutta siinä vaiheessa kärki oli jo karannut.

Toiselle lenkille lähtiessä nuori mies oli noussut jo kilpailun kolmanneksi, mutta kärki oli jo karannut 30 sekunnin päähän.

– Sain ajaa yksin kärkeä kiinni. Toisen lenkin alussa tuli vähän haparointia ja näin edellä menijöitä vain välillä. Kovaa menivät, Ekström totesi kirkkaampien mitalien karkaamisesta.

Maalissa ero selkeän voiton ottaneeseen venäläiseen Mikhail Beliakoviin oli 1.19 ja hopeaa ottanut Ruotsin Isak Lundholm oli 50 sekunnin päässä.

LOTTE NELJÄS

Tyttöjen osalta parhaiten onnistui vasta 14-vuotias Lotte-Line Ekström, joka oli kilpailun neljäs.

– Ihan hyvin meni. Tosi nopea kilpailu. Koko ajan piti tietää, missä on ja porukkaa oli kaiken aika paljon ympärillä. Tyytyväinen voi olla, ensimmäisissä arvokisoissaan hiihtävä Ekström tuumaili kilpailun jälkeen.

– Lähdin takarivistä, joten alussa oli jonoa kapeilla urilla. Ohittelu oli mahdotonta. Vasta kun tuli isoja ohitukset onnistui tai kun joku kaatui edestä.  Itsekin kaaduin pari kertaa, kun edessä menevät tytöt kaatuivat just eteen!

– Suunnistus pysyi hyvin hanskassa. Yhdestä rastista menin ensin ohi, kun katsoin vahingossa seuraavan rastin koodia; piti palata varmistamaan leimaus. Siinä jotain tyttöjä meni ohi, mutta loppumatkasta sain hyvän vauhdin päälle ja nousin neljänneksi.