| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nikkelle takaa-ajon SM-hopea

Nikke vauhdissa takaa-ajossa. TAPANI HUOVILA

Miesten kilpailussa mestaruudesta kamppailtiin tiukasti vielä maaliviivalle asti, kun Niklas Ekström hurjasteli aivan Aapo Viippolan tuntumassa lopun laskettelurinteen hurjaan laskuun. Sonkajärven Pahkan Aapo Viippola otti mestaruuden kahden sekunnin erolla MS Parman Niklas Ekströmiin.

Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut jatkuivat Jyväskylässä SM-viikon yhteydessä järjestetyssä SM-takaa-ajokilpailussa. Takaa-ajokilpailuun lähdettiin aamun ensimmäisenä kilpailuosiona toimineen sprinttikilpailun aikaeroilla.

Jyväskylän Laajavuoren maasto tarjosi kilpailijoille vaativat olosuhteet, jossa runsaat korkeuserot toivat fyysistä vaativuutta. Suunta Jyväskylän kisajärjestäjät olivat onnistuneet säilyttämään urat erinomaisessa kunnossa kisapäivää edeltäneistä suoja- ja jääkeleistä huolimatta.

- Tuossa lopun putkipätkällä Ekström läheni koko ajan, ja minulla alkoi meno hieman sippaamaan. Ajattelin kuitenkin, että tuossa loppulaskussa en ainakaan häviä ja jaksoin kärjessä maaliin, iloitsi mestari Aapo Viippola.

MS Parman Niklas Ekström oli tyytyväinen SM-hopeaan. Aamun prologissa Ekströmillä oli perustekemistä ja hän hankki hyvän lähtöpaikan iltapäivän finaaliin 15 sekuntia Viippolan perään. Finaalissa hajonnat Ekström sai mennä yksin ja hyvää vauhtia. Kartanvaihdossa hän oli vähän Viippolaa edellä.

‒ Lopun putken alkaessa olin Aapoa 12 sekuntia perässä. Kummasti tuossa lopussa tuli lisää energiaa menoon, kun Viippolan selkä alkoi näkymään edessä. Aloitin kisan aika kovaa, ja kaikki hajonnat onnistuivat hyvin. Siihen ei jäänyt mitään jossiteltavaa, ja Viippola oli tänään kovempi. Radat olivat tänään mainiot, sopivasti suunnistuksellisuutta vauhdin vastapainoksi, kuvaili hopeamies Niklas Ekström.

Lotte-Line Ekströmllä oli huonoa tuuria, kun suksi katkesi siteen etupuolelta karsinnassa. Sillä oli vaikea ja hidas hiihtää onneksi vain kaksi rastia oli enää jäljellä. Ilman haaveria Lotte olisi taistellut mitaleista.
Sijalta kymmenen hän pääsi finaaliin. Takaa-ajossa suunnistus oli sujuvaa yhtä pientä virhettä lukuunottamatta. Ekström oli takaa-ajon osuudessa neljänneksi nopein ja hän nousi lopussa kuudenneksi jääden voittajasta minuutin verran.

Amanda Yli-Futkan kisapäivä meni pieleen karsinnan eka rastilla, josta yhden latuhaaran ohiajo aiheutti kahden minuutin pummin. Lopun radan hän hiihti kaikista nopeiten. Startti takaa-ajoon oli sijalta kuusitoista. Maali tuli vastaan sijalla yhdeksän, mutta päällimmäisenä oli mielessä harmistus.