Nikkelle ja Lottelle kolmannet Suomen mestaruudet

Saana-Mari aloitti hiihtosuunnistusuransa Lapin lumirasteilla voitolla.

Viikonloppuna kilpailtiin pitkän matkan Suomen mestaruuksista Pellon Ritavalkean hiihtokeskuksen maastossa. Mestaruudet ratkottiin tuulisessa ja paikoin sakeassa lumituiskussakin mikä teki olosuhteista erittäin haastavat ja raskaat.

Lotte ja Niklas ottivat molemmat jo talven kolmannet henkilökohtaiset Suomen mestaruudet. Lotte hiihtosuunnisti 6,8 km radan virheittä lukuun ottamatta alun huonoa reitinvalintaa.

Ykköselle valitsin kiertävän moottorikelkkauran mikä osoittautuikin tosi hitaaksi ja raskaaksi sillä yöllisen ja aamuisen lumisateen jälkeen kelkkauralla ei ollut kuin yhdet jäljet ennen minua. Olisi kannattanut valita suorempi reitti ja rinteessä kulkevat pienet urat rastille, selvitti Lotte maalissa. Muut välit sujuivat hyvin. Samassa sarjassa Elisa oli viides. Elisa otti kolmosvälillä sukset pois jalasta noustessa vaaran päälle, sillä ura oli erittäin pehmeä ja raskas edetä, tasatyönnöin – tai miten vaan. Raskasta oli, kertoi Elisa.

Niklas voitti H17 sarjan +1.23 min erolla toiseksi tulleeseen Valkeakosken Hakan Seeti Saloseen. Wille täydensi MS Parman menestystä ja otti pronssia tasaisen varmalla etenemisellä. Kisa oli lähes koko matkan ylämäkeä ja kapeaa, pehmeää uraa, jota edettiin tasatyöntämällä – kommentoivat pojat kisan jälkeen.

Lapin Lumirastien sprintti ja keskimatka käytiin yhtä haastavassa kelissä kuin lauantain SM pitkä matka. Viikonlopun sääolosuhteet tekivät sen, että kilpailuohjeiden mukaista nopeakulkuista maastoa ja vauhdikasta uraa ei tällä kertaa koettu ollenkaan.

Lumirastien kokonaiskilpailut voittivat Lotte / D15, Niklas/ H17 ja Saana-Mari /D13. Saana-Mari oli ensimmäistä kertaa hiihtosuunnistuskisoissa eikä helpolla päässyt tuossa pöpperöisessä kelissä! Hyvin silti onnistui! Kokonaiskilpailussa toiseksi tuli Wille /H17, Elisa oli 7./ D15.