| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nikke suvereeni SM-keskimatkalla

NIkkellä oli vauhti päällä Imatran sohjossa. JUHO-VEIKKO HYTÖNEN /SSL

SM-keskimatkalle oli tilattu loistavat olosuhteet, mutta toisin kävi. Kilpailu käytiin Ukonniemen hiihtostadionia ympäröivillä mäntykankailla todella haastavissa olosuhteissa.

Edellisyön lumipyry ja sitä seurannut rankka vesisade pitivät järjestäjät kiireisinä, mutta Joutsenon Kullervo ja SK Vuoksi onnistuivat tarjoamaan urheilijoille kuitenkin kohtuuhyvät olosuhteet.

Niklas Ekström oli lopulta ylivoimainen  Imatralla lauantaina. Ekström on urallaan kahminut jo juniorista saakka tukun arvokisamitalleja. Nyt mestaruus oli Ekströmille ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten mestaruus.

Miesten 12,4 kilometrin kilpailussa Niklas  oli suvereeni ykkönen. Viikko sitten Kouvolassa sprintin suomenmestaruutta juhlinut Sonkajärven Pahkan Aapo Viippola jäi hopealle yli kaksi minuuttia voittajan takana. Kärkikaksikko tuli maaliin yhtä aikaa, kun Ekström oli ajanut Viippolan kiinni jo pian radan puolivälin jälkeen.

– Lähdin todella kovaa liikkeelle ja sain sujuvan alun. Jo ennen puoltaväliä sain Viippolan selän näkyviin ja ehkä sen jälkeen keskityin liikaa selän jahtaamiseen. Oma suunnistus alkoi tökkiä, mutta onnistuin silti tekemään aika lailla virheettömän suorituksen. Todella hyvä suoritus, voittaja kertasi kisaansa.

Olosuhteet Ukonniemen stadionilla olivat erittäin sohjoiset ja märät. Ekströmin mukaan keli oli maaston puolella kuitenkin suhteellisen normaali. Suksi luisti vähän heikommin, kuin muilla keleillä ja urat olivat vähän tavallista pehmeämmät. Olosuhteiden puolesta kisasuorittaminen oli silti ihan normaalia.

– Hyvältä tuntuu ensimmäinen aikuisten mestaruus. SM-kisoja on mukava kisata. Taso Suomessa on todella kova, joten nämä ovat hyviä startteja, Ekström jatkoi.

Tulos lupailee hyviä myös ensi viikonlopun maailmancup-kierroksen finaaleihin Viroon. Henrik Väisänen haki tuntumaa Imatran maastoihin sunnuntain SM-viestiä varten. Se on kuitenkin hänen pääkisansa. Sijoitus oli nyt seitsemäntoista.

Poikien 15-sarjassa Lassi Ekström suunnisti hyvin ja oli kymmenes. D20-sarjassa Amanda Yli-Futka olisi ollut ennakkosuosikki, mutta sileän hiihdon SM-kisat olivat samanaikaisesti päätähtäimenä. Muut tytöt jäivät flunssaansa parantelemaan. Toivottavasti Lotten olo parantuu, sillä tulevassa viikovaihteessa hänet on valittu maailmancupiin Viroon.