Nikille SM-kulta myös pitkältä matkalta

20-sarjan mitalistit, Niki ja Wille

Mitalleja ja plaketteja oli myös tuomisina SM-pitkältä matkalta.  Niklas Ekström hiihtosuunnisti mestariksi SM-pitkällä matkalla Sonkajärvellä. Pahkan järjestämät kilpailut käytiin erinomaisissa ja runsaslumisissa olosuhteissa Sonkajärven Oinasjärvellä.

Sonkajärvellä on monena talvena ollut maan parhaimmat hiihtosuunnistuskisat. SM-kisan radat tarjosivat jälleen takuuvarmaa laadukasta hiihtosuunnistusta pitkine reitinvalintaväleineen. 50 metrin korkeusero ja runsas metsäinen kelkkaurasto ilman hiihtokeskusten leveitä kilpalatuja loi tähän mahdollisuudet.

Ekströmille mestaruus oli toinen tällä kaudella. Heti kakkosrastista lähtien oli kärkipaikka halussa maaliin saakka. Hopealle tullut Valkeakosken Seeti Salonen jäi 2,5 minuuttia. Pronssille sijoittui MS Parman Wille Laitamäki ottaen näin jo talven kolmannen henkilökohtaisen SM-mitalin. Poika nousi kolmospaikalle jo ennen puoliväliä ja piti sen loppuun saakka.

− Tasapainoinen suoritus. Matkalla tuli muutamia urahaaran ohiajoja, mutta matkavauhti oli riittävän hyvää. Rata oli aika raskas, tasaista työntämistä. Ei ollut juurikaan helpompia pätkiä. Rankka kisa oli hyvä harjoitus runsaan viikon päästä Keminmaalla alkaviin MM-kisoihin, Ekström totesi.

18-tytöt palkintojen jaossa, Amanda kuudes

Tyttöjen 20-sarjassa Amanda Yli-Futka ylsi SM-plaketille kuudentena. Elisa Pirilä teki yhden isomman virheen ja oli kymmenes. Sunnuntain kansallisella keskimatkalla hän toinen. Lotte-Line Ekström joutui jättämään kisan väliin pienen vamman takia.

Saana-Mari Ekström oli 15-tytöissä SM-plaketilla neljäs ja voitti keskimatkan sunnuntaina.

Tulokset:

H20 18.0 km: 1) Niklas Ekström MSParma 1.00.44, 3) Wille Laitamäki MSParma 1.07.01.

D20 12.7 km: 1) Maria Hoskari RasKe 46.11, 6) Amanda Yli-Futka MSParma 52.56, 10) Elisa Pirilä MSParma 56.02.

D15 8.0 km: 1) Emma Lång KuoSu 36.32, 4) Saana-Mari Ekström MSParma 49.41.

H55 11.6 km: 1) Seppo Mäkinen S-2000 41.23, 16) Thomas Ekström MSParma 58.12.