| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Neljä mitalia MS Parmalle SM-sprintistä

MS Parman suunnistajilla oli neljän mitalin päivä sprinttisuunnistuksen SM-kisoissa Mikkelissä launtaina. Suomen mestareiksi leivottiin 14-vuotias Essi Rantanen ja Sanna Paukkunen sarjassa D35. Arto Talvinen nappasi SM-hopeaa ja Eero Heinonen pronssia ensimmäisenä SM-mitalinaan.

Essi Rantasen vauhdikas askel Mikkelin kaduilla toi tytölle ensimmäisen Suomen mestaruuden sarjassa D14.

Miehissä Jussi Suna ei ollut parhaimmillaan, vaan joutui tyytymään sijaan kaksitoista. Hyvä kevät nosti hänet kuitenkin maajoukkueeseen pohjoismaiselle Nordic Tourelle. Mestari oli Angelniemen Tuomo Mäkelä. Lasse Suonpää oli 29.. Naisissa Asikalan Minna Kauppi otti jälleen omansa MS Parman Maija Sianojan oltua SM-plaketilla kuudes.

− Virhettä tuli yhteensä noin 35' sekuntia. Tiomilan jälkeisten ongelmien jälkeen tuli kuitenkin positiivinen suoritus, vaikka virhemarginaali jäikin vähän harmittamaan, sillä puhtaalla suorituksella mitalikin olisi ollut otettavissa.  Fyysisesti sain kuitenkin hyvin irti, Sianoja analysoi vähän pettyneenä,  NORT-paikkakin maajoukkueessa taisi jäädä vain 6-12 sekunnin  päähän.

14-vuotias Essi Rantanen on todellinen monilahjakkuus, joka menestyy suunnistuksen lisäksi mm. yleisurheilussa, pesäpallossa, salibandyssä. Vain aika rajoittaa, mihin hän ehtii. – Karsintaa en juossut täysillä, mutta suunnistin puhtaasti. Ero 40 sekkaa muihin ihmetytti vähän. Finaali kyllä vähän jännitti. 6-7-välillä luin taloja väärin  ja lisäski tuli pieniä virheitä, mutta onneksi riitti voittoon, kertoi Essi Rantanen.

Mestaruuden kolmella sekunnilla Tampereen Aleksi Niemelle hävinnyt Arto Talvinen kaipasi reitistä pitkiä reitinvalintavälejä. − Rata oli tosi helppo sprintiksi, kun oli paljon lyhyitä välejä. Juoksin puhtaasti ja juoksu kulki hyvin, Talvinen totesi.

− Karsinta meni kohtuu rauhassa säästellen energioita, hyvät palauttelut, finaalissa loistava suoritus ilman virheitä. Sain puristettua itsestä kaiken irti, lopulta jaettu kolmas tila ja tyytyväinen parmalainen, Eero Heinonen riemuitsi.

SM-plaketilla olivat MS Parman Akseli Ruohola ja Anni Valtonen.