| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Naisilla vahva esitys Tiomilassa

Marketa Mulickovan ensimmäinen edustustehtävä MS Parmassa..

Tiomila alkoi MS Parman osalta hienosti, kun nuori naisjoukkueemme paalutti itsensä samalle sijalle kuin viimeeksi eli kolme vuotta sitten, eli neljänneksitoista. Upea veto keski-iältään rapiat päälle kaksikymmpiseltä kokoonpanolta.

Manageri Veltti Hanhela oli rohkeasti maininnut Viaplay-Mikko Reitin haastattelussa tavoitteeksi sijan neljätoista, kun kokojoukkue oli vaihtunut vuoden 2019 tuloksesta, joka oli neljätoista. Ei hän sitä ollut uskaltanut tytöille etukäteen sanoa. Tavoitteena oli suunnistaa viesti puhtaasti läpi ja se melko lailla onnistui.

Örebron maasto oli kaksijakoinen. Lähialueella oli runsaasti mutkittelevia latu-uria, mutta pääosa maastosta kuitenkin kunnon erämaata pitkin rastivälien tarjotessa mielekästä reitinvalintaa.

Naiskvintetti tyytyväisenä päivän suorituksiinsa.Elsa Ankelo ampaisi heti startissa lujaan vauhtiin ja johdatteli letkaa alkunatkasta kärjessä kohti maastoa. Kun hajonnoissa tarjottiin heti hänelle pitempää vaihtoehtoa, se tarkoitti heti eka väliajassa reilun minuutin takamatkaa ja sijaa seitsemänkymmentä.

Ruuhkassa oli vaikea ohitella varsinkin peitteisimmillä alueilla, mutta vähitellen Elsa hilautui kohti kärkeä. Ero kärkeen venähti kuitenkin 3,5 minuuttiin vaihtoon mennessä,  mutta sijoitus oli noussut hienosti 25:een.

Anna Karlova aloitti heti vahvasti ja hyötyen ehkä lyhyemmistä hajonnoista. – Sain letkaa kiinni, mutta sitten valitsin kiertävän polun, missä hävisin. Tovin juostuani sain kuintenkin porukan uudestaan kiinni. Loppussa riitti vielä juoksuvoimaa, totesi sijalla kolme vaihtanut Karlova.

Marketa Mulickova pääsi 9 kilometriä pitkälle putkiosuudelle kovavauhtiseen letkaan. Vauhti oli jopa vähän liian kovaa, 3,1 kiometriä pitkällä ykkösvälillä Marketa taipui 12 sekuntia. – Vähän myöhemmin vielä näin letkan pään, mutta sitten sain suunnistaa ypö yksin seuraavat kolme kilometriä, jonka jälkee takaa tultiin kiinni, Marketa kertoi.

Joukkueiden kovimpien tykkien kanssa kisaaminen oli opettavaa. Vaihtoon joukkue tuli neljän joukkueen letkassa kolmantenatoista.

Myös Tessa Salmia lähti liikkeelle letkassa , jossa 2 sekunnin sisällä oli seitsemän joukkuetta.

– Odotin, että pääsen hyvästä paikasta juoksemaan ja niinhän siinä kävi! Sujuvaa suunnistusta alusta loppuun, vain yks ~20s koukku. Olisin jaksanut lähteä yksinkin repimään mutta otin safety valinnan ja vedettiin Paimion kanssa lähes koko matka yhdessä. Hajonnoilla omaa työtä. Hyvä fiilis tästä päivästä, voi olla ylpee hienosta joukkuesuorituksesta, Tessa kehaisi.

Enni Jalavalla ankkurina oli kaksi muuta suomalaisjoukkuetta lähdössä kaverina. Ensimmäisellä kahdella kilometrillä siihen tuli pari ruotsalaisjoukkuetta vielä mukaan, tosin Tove Alexanderssonista ei pitkään ollut apua, kun hän katosi maisemasta.

– Oli kyllä hienoa päästä maastoon taistelemaan maailman parhaita suunnistajia vastaan, kun muu joukkue oli suunnistanut jo niin hienosti. Itse onnistuin tekemään perusvarman viestisuorituksen, vaikka fyysinen vire ei ollut harmikseni kevätallergian takia parasta. Taidollisesti isoin virhe oli pitkän välin reitinvalinta, jossa valitsin suoraviivaisen toteutuksen, vaikka tiekierto olisi nopeampi. Muuten onnistuin hyvin minimoimaan virheet, Enni analysoi.

Kakkosjoukkueen lopullinen tulos vielä puuttuu, kun ykkösosuudella kasirastin leima ei ollut tarttunut sport-identtiin. Selvinnee myöhemmin, kun rastin vastakappale on analysoitu.