| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Naisilla sekuntikampailua Lukkarin Polulla

Elsa Ankelo oli toinen D21:ssa.

Sateenjumalatar Esteri kunnioitti läsnäolollaan MS-52:n junailemaa pidennetyn keskimatkan kisaa, Lukkarin Polkua. Veteraanisarjojen kärkipään lähtijät selvisivät vielä kuivin nahoin. Vettä satoi kohtuullisesti juuri niin kauan kuin viimeiset kisailijat tulivat maaliin ja aurinko paistoi jo kisakeskusta purettaessa.

Sokkeloiset Saarnavuoret tarjosivat parastaan, kun radat olivat Mikko Määtän käsialaa. "Hieno maasto" viestittivät useat kilpailijat maaliin tultuaan, useimmilla oli kerrottavaa pummailuistaan.

Naisten pääsarjassa seitsemän kilpailijaa mahtui 68 sekunnin sisälle Voiton vei Lynxin Aino Mänkärlä pummeistaan huolimatta ja hänestä 22 sekuntia MS Parman vasta 18-sarjalainen Elsa Ankelo.

– Hyvä perussuoritus riitti tänään yllättävänkin korkealle. Kulku oli hyvää ja suunnistussuoritus tasainen. Mitään isoja virheitä ei tullut. Ykkösrastille tein kyllä ihan oravapolkumokan, kun lähdin aluksi väärää polkua ja epäselvällä loppuviitoituksellakin vähän eksyin. Muuten ajanhukkaa tuli vain muutamalla rastilla rastinotossa ja yhdellä pitkällä välillä tiheikössä, kun en löytänyt hyvää uraa, Elsa kertoi.

Nousukuntoinen Henrik Väisänen.

Sanna Paukkunen oli juuri tuon 68 sekuntia kärjestä, mutta se riitti vain seitsemänteen tilaan. Loukkaantumisen takia pitkältä kilpailutauolta palannut Tuulia Viberg ei saanut suunnistusta sujumaan ykkösvälillä, mutta sen jälkeen kulku oli kärjen vauhtia ja tuloksena oli kahdeksas tila.

Miesten pääsarjassa kaksi kärkitilaa meni Paimioon ja kolmas oli Metsänkävijöiden Jussi Suna. MS Parman kymmenikön paras oli Henrik Väisänen ja mies oli neljäs.

– Alku oli huono. Enemmän intoa kuin taitoa mukana. Kakkosella maltoin sitten pysähtyä ja rauhoittaa menoa. Loppu tuli hyvin muutamaa huonoa reitinvalintaa lukuun ottamatta. Ilmeisesti muillakin on ollut vaikeata suunnistuksen kanssa, koska meikäläisen kunto on pahasti vielä vaiheessa jokusen vuoden kestäneen loukkaantumis- ja sairastelukierteen jäljiltä. Yhteenvetona, tulos ja taso yllätti minut täysin. Jatketaan kuntoutumista ja mennään eteenpäin, Väisänen tarinoi kisan jälkeen.

Junnut kontra kokemus meni nyt selkeästi kokemuksen ehdoilla. Peeter Pihl ja Petri Paukkunen mahtuivat kymppisakkiin selkeine virheineen.

– En ole viime aikoina suunnistanut vaan pelkästään juossut metsäpoluilla. Pari virhettä tuli, kun pariin otteeseen yritin pudottaa takaa Suunta Jyväskylän poikaa, mutta eihän se pudonnut, Pihl kuittasi.

– Siren Mikko sai pari minuuttia kiinni seiskalla,  pakkohan sitä oli yrittää pysyä mukana. Seuraavalla pitkällä välillä vedettiin heti parin minuutin pummi Kallioilla oli helpompaa, mutta pidemmillä väleillä oli laikka kyllä punaisella. Lopussa jäin kelkasta, mutta molemmat näköjään koukittiin vimpparastia, Pauke totesi.

Junnuista paras oli Wille Laitamäki, joka oli kolmastoista.

Sarjavoiton otti Sanna Salmenoja D40:ssa. Mikko Laavainen oli kakkonen H45:ssa ja Eija Koskivaara D50:ssa.

Laura ja Lotta Lamppu suunnistivat 12-sarjassa.

Junnuista kakkosia olivat Jussi Ankelo H16:ssa ja Elisa Pirilä D16:ssa.