| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Myös EM-keskimatkalta Ekströmille pronssia

Lotte-Line Ekström kärkikymmenikköön MM-keskimatkalla. Donatas Lazauskas

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut Latvian Madonassa jatkuivat  keskimatkan kilpailulla keskiviikkona. Olosuhteet olivat jälleen mainiot, mutta kilpailun aikana satoi jonkin verran uutta lunta vaikeuttamaan urheilijoiden suksivalintoja.

Suomalaismenestys oli kautta linjan hyvä. Mieskolmikko taisteli alusta loppuun saakka mitaleista ja järjestys muotoutui lopun reitinvalintaerojen perusteella.

Alun jälkeen Ruotsin Linus Rapp erottautui kuitenkin selvään voittoon. Tammikuun alussa uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailun voittanut Aapo Viippola teki jälleen varman vauhdikasta suunnistusta ja otti Latviassa keskimatkan EM-hopeaa. Niklas Ekström pokkasi näissä kisoissa jo toisen pronssimitalinsa ja Eevert Toivonen onnistui neljänneksi 51 sekunnin erolla voittajaan.

Niklas Ekström teki jälleen huippusuorituksen.

– Puoleen väliin asti oli aika haastavaa suunnistusta, ja se pätkä onnistui tosi hyvin. Loppuradalla tuli kuitenkin yksi pieni virhe hiihtäessäni urahaaran ohi ja pari heikompaa reitinvalintaa, mutta kokonaisuudessaan se oli taas huippusuoritus, iloitsi pronssimitalisti Niklas Ekström.

Kolmantena matkaan lähtenyt Wille Laitamäki hoiti itsensä nopeasti piikkipaikalle ja sai suunnistaa sen jälkeen ylhäisessä yksinäisyydessä.

– Hyvä kokonaissuoritus. Rata oli tänään todella tekninen ja jouduin vetämään pintakaasulla suurimman osan radasta. Suunnistuksellisesti ehjä, mutta mielestäni hidas suoritus, sijalle 24. yltänyt Laitamäki totesi.

W20:ssa kolme suomalaistyttöä olivat peräkkäin sijoilla 8-10. Heistä Lotte-Line Ekström oli maalissa yhdeksäntenä. Kaksi kolmasosaa radasta Lotte oli kuuden joukossa.

– Meno oli alusta saakka vähän epäsujuvaa, mutta selvisin virheittä vitosen radalla 3,5 kilometriä. Lopussa tein pari huonompaa reitinvalintaa ja tuli pari virhettä, Lotte harmitteli.

Amanda Yli-Futka oli kymppisakissa vielä  neljän kilometrin kohdalla mutta lopun reitinvalinnoissa hän taipui sijalle 15.