| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parman suunnistajien palkitut kaudelta 2023

Niklas Ekström oli kansainvälisesti menestynein MS Parmalainen.

MS Parma vietti kauden päätöstilaisuutta Parmaharjulla joulupuuron ja kahvien kera. Tilaisuuden avasi seuran puheenjohtaja Jukka Taimisto kerraten kauden menestyksiä lähinnä kansainvälisen kauden kautta.

MS Parman kausi on ollut jälleen menestyksekäs. Seura on SM-pisteillä mitattuna suunnistuksen pääsarjoissa ( yleinen ja nuoret ) 7. sijalla ja hiihtosuunnistuksessa vastaavasti 6. sijalla. MM-kisoissa Sveitsissä Maija Sianoja oli Suomen joukkueessa, joka oli 4. sijalla. MM-pitkällä matkalla Maija oli 11.

Hiihtosuunnistuksessa Niklas Ekström voitti kaksi MM-kultaa alle 23-vuotiaiden kisassa ja oli Hiihtosuunnistuksen Maailmancupissa kolmantena. Lotte-Line Ekström voitti MM-kultaa nuorten 20-vuotiaiden pitkällä matkalla sekä viestissä. Amanda Yli-Futka sai MM-pronssia alle 20-vuotiaiden hiihtosuunnistusviestissä. EM-hiihtosuunnistuksessa Niklas Ekström oli miesten sarjan pronssilla sekä sprintissä että keskimatkalla ja viestissä kultaa voittaneessa joukkueessa. Wille Laitamäki oli EM-kisojen sprinttiviestissä 4. sijalla.

Sprinttisuunnistuksen EM-kisoissa oli mukana peräti 8 MS Parmalaista ulkomaalaisvahvistukset huomioiden. Suomen joukkueessa mukana olivat Maija Sianoja, Akseli Ruohola ja Eero Heinonen.

Nuorten MM-suunnistuksissa Jurgen Joonas oli sprintissä pronssilla ja tsekkitytöt Anna Karlova ja Marketa Mulickova hopealla viestissä.
Nuorten Euroopan cupissa mitaleille yltivät Jussi Ankelo (pitkän matkan 3. ), Jurgen Joonas ( mestaruudet keski- ja pitkällä matkalla ) ja Ossi Rasmus Priks viestin pronssilla samassa joukkueessa Jurgenin kanssa.

Jukolan viestissä miehet ottivat parhaan sijoituksen eli 7. sijan sitten vuoden 2006 ( jolloin 6. ). Tiomilassa miehet olivat 14. sijalla ja naiset 19. sijalla sekä nuoret 22.sijalla.

Suunnistuskoululaiset palkintoineen.

Nuorten Jukola päättyi 7. sijaan. Eero Heinonen vei Knock Out-sprintin SM-kullan.

MS Parma on huippusuunnistusseura ja nyt ollaan valmennuksen osalta muuttamassa kokoonpanoa.
Veltti Hanhela on vetänyt valmennusta ja toiminut naisten managerina pitkään menestyksellä. Valmennuksen johdon ottaa nyt Jyrki Ankelo ja naisten manageriksi palaa Jukka Kapanen.

Jukolan viestin järjestelyistä on jo vähän aikaa, mutta tällä hetkellä on menossa täyttä päätä veteraanien MM-kisojen ( ( WMOC ) järjestelyt. Järjestävät seurat ovat MS-52, Liedon Parma, Turun Suunnistajat ja Paimion Rasti. Kisaan odotetaan yli 4000 suunnistajaa. MS-52:n ja Liedon Parman vastuulla on pitkän matkan finaali Riiaisissa Rymättylässä elokuussa 2024 ja kahtena päivänä maastomatkojen mallisuunnistukset Parmaharjulla.

Päättäjäisten kanssa limittäin edustusuunnistajat pitivät myös kotileiriä perjantaista sunnuntaihin. Päättäjäisten palkintolista oli pitkä ja palkinnonsaajia paljon.

SM-kisaikäisistä nuorista palkittiin :

Lauri Aalto, Julius Niemelä, Jurgen Joonas, Ossi Rasmus Priks, Topias Muukkonen, Jussi Ankelo, Elias Lehtonen, Venla Lehtonen, Anna Karlova, Marketa Mulickova, Inkeri Karttila, Lotte-Line Ekström, Amanda Yli-Futka, Saana-Mari Ekström ja Elisa Pirilä.
Jukolan viestin joukkue palkittiin 7. sijasta : Jurgen Joonas, Topi Penttinen, Arto Talvinen, Kristo Heinmann, Eero Heinonen, Jonas Hubacek ja Akseli Ruohola.
Hiihtosuunnistuksen SM-viestikullasta palkittiin Eero Lapila, muut voittajat Wille Laitamäki ja Niklas Ekström huomioitiin muissa kohdissa.

TYtöt stipendeineen.

Suunnistuskouluikäisistä palkittiin seuraavat :

Lassi Ekström, Eetu Tuokko, Tiia Tuokko, Pauli Aalto, Eino Leppänen, Toivo Leppänen, Tuomas Heinonen, Anna Kapanen, Elias Huurre, Onni Heinonen, Helka Hanhela, Huuko Hanhela, Eero Karttila, Johanna Karru, Lassi Heikinmaa, Emma Kapanen, Oiva Salonen, Paulus Määttä, Siiri Paukkunen, Inka-Maria Kuusisto, Iiro Sainio, Timo Pihl, Alma Koivuniemi, Elmo Salmenoja, Minttu Kuusisto, Urho Salmenoja, Verna Mattila, Maija-Inkeri Merenlehto, Niilo Koivuniemi, Eeli Oinaanoja, Jeremias Leino, Santtu Paukkunen, Valtteri Silvola, Aleksanteri Silvola, Carlit Tölkkö, Vilho Ahvenainen, Oona Härmäaho, Kerttu Nukki, Iida Sainio, Seija Vahala, Isabella Äyräs ja Juho Äyräs.

MS-52:n Kasevan leilin sai Oiva Salonen.

Liedon Parman osalta paras suunnistaja kaudella oli aikuisista Maija Sianoja, nuorista Jussi Ankelo ja yli 35-vuotiaista Timo Peltola ( veteraanien maailmanmestari ). Paras hiihtosuunnistaja aikuisissa oli Niklas Ekström ja nuorissa Lotte-Line Ekström.

Liedon Parman nuorista maajoukkue- ja SM-menestyjistä palkittiin : Elsa Ankelo, Eero Heinonen, Niklas Ekström, Wille Laitamäki, Amanda Yli-Futka, Lotte-Line Ekström, Venla Lehtonen, Lauri Aalto, Inkeri Karttila, Jussi Ankelo, Topias Muukkonen, Elias Lehtonen, Saana-Mari Ekström ja Anna Kapanen.

  • Jukka