| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parman naisille toinen peräkkäinen voitto Viestiliigassa

Lukkari-viestin voittaja-trio.

Maija Sianoja näytti jälleen kovaa kuntoaan ja vahvaa osaamistaan, kun hän ratkaisi Viestiliigan 5. osakilpailun, Lukkari-viestin voiton Nousiaisten Kurjenmäessä. Voitto on toinen peräkkäinen, kun voitto tuli myös Lahden sprinttiviestissä.

Viestiliigan voitosta joukkue ei ole enää kilpailemassa, mutta aikoo kuitenkin osallistua Viestiliigan finaaliin Ikaalisissa jollakin kokoonpanolla. Kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa joukkue ei ollut mukana pitkän matkan ja kokoonpano-ongelmien takia.

18-vuotiaalle Tessa Salmialle avausosuus oli toistaiseksi ainutkertainen kokemus, sillä aiemmin hän ei ollut viestejä aloitellut. Tessa tuli vaihtoon yhdeksäntenä pari minuuttia kärjestä.

– Tuntuu hyvältä, kun pystyin tuomaan viestin hyvässä asemassa Tuulialle, vaikka vähän harmittaa, kun ei ollut paras juoksupäivä. Sinänsä oli mukava kokemus, kun aloittajina oli muitakin nuoria, Tessa totesi.

Kauden kovatasoisimman viestin avausosuudella Tampereen Pyrintö, Pargas IF ja Rastikarhut karkasivat muilta jo osuuden puolivälin hajonnoilla ja kasvattivat aikaeoa muihin joukkueisiin yli 1,5 minuuttiin.

Tessan alkutahdit ensimmäisessä nousussa.

Toisella osuudella kätkikolmikko sai takaa-ajajaksi kovavauhtisen letkan, jossa mentiin Pohjantähden Sari Anttosen tahtiin ja mukana oli myös Tuulai Viberg. Kolmen kilometrin kohdalla kärki oli tavoitettu ja letkassa eteni nyt peräti kahdeksan joukkuetta. Lopun hajonnoilla Anttonen karkasi puolen minuutin päähän Vibergistä, Tampereen Pyrinnöstä Paimion Rastista ja Kalevan Rastista kolmen muun joukkueen tiputtua kyydistä.

– Tuli hyvä suoritus ja juoksukin kulki. Vauhdikasta suunnistusta, otin omat hajonnat sujuvasti. Pari turhaa mutkaa tuli tehtyä, mutta en niissä montaa sekuntia menettänyt, Tuulia kertasi

Maija Sianoja ja Pohjantähden Kirsi Nurmi erkanivat nopeasti muista joukkueista ja etenivät pitkään yhdessä. Toisella väliaikarastilla Nurmi teki pienen kaarroksen ennen rastia ja menetti näköyhteyden Sianojaan.

− Yhdessä mäessä menin hänen mukanaan liian hapoille ja sitten tein pienen virheen. Siinä meni selkä karkuun, Nurmi kertoi kilpailun ratkaisuhetkistä.

Niklas Ekström oli miesten avausosuuden yllättäjä.

Sianoja oli lopussa juoksuvoimaisempi ja venytti marginaalin Pohjantähteen reiluun minuuttiin. Kolmannen sijan kuittasi Silja Kauppinen Kalevan Rastille, kun Pyrinnön Venla Harju erehtyi väärälle hajonnalle. MS Parman kakkonen 21. ja kolmonen 28.

− En tiedä miten muut suunnistivat, mutta itse tein aika puhtaan suorituksen. Jossain vaiheessa ei enää kuulunut muiden ääniä takana, joten päättelin, että he ovat jääneet, voittaja kertasi sunnuntain suoritustaan. Tuntuu todella hyvältä saada jo toinen viestivoitto tähän kauteen, Sianoja iloitsi.

MIEHISSÄ KIRIVOITTO KALEVAN RASTILLE.

Miesten viesti päättyi Kalevan Rastin Santeri Silvennoisen ja Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemen väliseen kirikamppailuun, jonka Sivennoinen ratkaisi edukseen vahvalla loppukirillä.. Kärkikaksikko eteni paljon yhdessä Niemen vetäessä, mutta aina välillä Sivennoinen teki omia ratkaisuja.

Viimeinen vaihto, Arto tuo, Akseli vie.

Toisessa väliajassa Silvennoinen oli 10 sekunttia edellä, mutta lopun putkella mentiin taas peräkkäin. Toiseksi viimeiselle rastille miehet tekivät eri reitinvalinnan ja viimeisen rastin pellolle tultiin kuitenkin peräkana Silvennoinen edellä. Viimeiseltä rastilta Niemi irtaantui nopeammin, mutta lopussa osat kuitenkin vaihtuivat.

MS Parma oli mukana viidellä joukkueella. Avausosuuden yllättäjä oli vitosjoukkueen 18-vuotias Niklas Ekström, joka porhalsi vaihtoon 1,5 minuuttia kärjen jälkeen sijalla 16. Ykkösen Henrik Väisänen vaihtoi puoli minuuttia Niklaksen jälkeen sijalla 23.

Arto Talvinen totuttuun tapaan napsi selkiä kiinni kulkien kärjen vauhtia ja nosti joukkueen sijalle seitsemän. Akseli Ruohola pääsi liikkeelle tyhjään väliin tavoittaen Ikaalisen Mikko Knuuttilan pitkän välin jälkeen. Lopussa Knuuttila taipui ja kun myös HS 2 tippui joukosta joukkueen tuloksena oli hyväviides tila.

MS Parman vitonen oli 35., nelonen 36., kolmonen 37. ja kakkonen 45., kun joukkueita oli 60.