| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parman junnut ylivoimaisia Kevätyönviestissä

MS Parman H/D16-sarjan junnut olivat täysin ylivoimaisia, kun Turun perinteinen Kevätyönviesti käynnistyi viileässä sadetta enteilevässä säässä päiväviestisarjoilla. Heti alkukiihdytyksestä Eero Heinonen teki maltillista työtä ja kun hajonnat purivat, mukana tuli vain Rasti-Karhujen Hermanni Villman ja pojat pinnistivät vaihtoon kärkikaksikkona.

- En edes juossut täysillä missään kohdassa, mutta suunnistin tarkasti, Eero totesi.

Toisella osuudella Anni Valtonen oli ylivoimainen ja kasvatti joukkueen etumatkan jo vajaaaseen seitsemään minuuttiin.

Aaro Ruoholalla oli herkkupaikka päättää viesti, eikä poika pettänyt, vaan juoksi joukkutovereidensa kanssa ensimmäisenä viitoituksella ja voittoon. Eroa toiseksi tuleeseen Kangasalaan oli lähes 12 minuuttia.

Naiset ulos kättelyssä

MS Parman naisten voittoa puolustanut ykkösjoukkue menetti pelin avausosuudella, kun Maija Sianoja jätti vahingossa yhden rastin hakematta ja niin selvä johtopaikka vaihtui hylkäykseen. - Siinä oli kaksi samansuuntaista rastiväliä ja juoksin polkua rastiympyrän reunasta. En vaan huomannut ympyrää juostessa, Sianoja ihmetteli.

Outi Sareila juoksi edelleen kakkososuudelta kärjessä, mutta Tuulia Viberg odotella sääntöjen mukaisen varttitunnin, ennekuin pääsi tekemään kilpailunomaisen harjoituksen. Sareila oli myös hajontaratansa ykkönen ja Vibergin kulki lähes Leskisen vauhtia. Kyllähän voitto olisi nytkin ollut ylivoimainen ilman puuttuvaa rastileimaa.

Naisten viestiä väritti monen joukkueen suuret pummit ja lopulta voittoon kiri Lynxin Anne-mari Leskinen kuusi minuuttia ennen Kalevan Rastia. Leskinen läksi maastoon 5,5 minuutia kärjen takaa. MS Parman kakkonen oli yhdeksäs.

MS Parma yön kahdeksas

Miesten viestin alkaessa hämärä alkoi varsin nopeasti, kun taivaalta alkoi vihmoa sadetta. Myös miesten viesti oli pummien sävyttämä avausosuudelta saakka. Pitkään kärkipaikkaa pitänyt Vaajakosken Terä kuittasi lopulta potin yhdessä kulkeneiden Lynxin ja Paimion pummatessa itsensä ulos voittotaistelusta.

Matti Koivisto kokeneena avausosuuden juoksijana oli heti elementissään kärkiryhmässä.  - Kiersin yksin pellon kautta tornimäkeen ja siinä Lakanen karkasi. Loppu tuli hyvin, mutta yllätys oli melkoinen, kun Lakanen tuli vastaan, viisi sekuntia kärjestä vaihtanut Koivisto kertoi.

- Ykkösellä tuli pieni koukku ja tienylityksen jälkeen yksi isompi virhe, niin putosin porukasta. Yksin suunnistaen homma toimi lukuunottamatta kolmanneksi vikaa, jota muutkin pummas, mutta voimia riitti vielä loppukiriin, totesi 17-vuotias Talvinen ensimmäisestä tiukan paikan suorituksestaan.

Neljänneltä tilalta matkaan pääsyt Asgeir Mjösund teki useita pikkuvirheitä. -Ei päässyt vauhtiin oikein missään, kun oli niin tekninen rata, Mjösund kuittasi.

Ankkuri Lasse Suonpää takertui heti ykköseen ja eka väliaikaan menessä oli tullut takkiin jo pari minuuttia, eikä jatkokaan sujunut kovin hyvin. Lopussa pitkään oli kaverina HS:n Einari Heinäaro, joka viitoituksella näytti kantapäitään.

Manageri Pauken silmää miellytti myös Olli Suonpään avausosuus, jolla fyysisesti hyvä päivä.

Kisasivut

Kuvia_Jamo

- Jamo -