| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parmalle viestin SM-kulta

MS Parman miehet onnistuivat SM-viesteissä. Kuvasta puuttuu Antti Vainio.

MS Parma voitti hiihtosuunnistuksen SM-viestin Hämeenlinnan Evolla sunnuntaina. Niukka lumitilanne sai hieman täydennystä, kun yön aikana alueelle satoi viisi senttiä kevyttä pakkaslunta. Järjestäjät olivat kuitenkin ajan tasalla ja viisi moottorikelkkaa lähti ajamaan urat auki jo kello viideltä.

MS Parman kuului kyllä mitaliehdokkaisiin, sillä joukkueessa oli kaksi maajoukkuemiestä, jotka onnistuivat erinomaisesti edeltäneissä arvokisoissa. Tosin rankka kisarupeama panoi vielä kropassa. Joukkue Niklas Ekström, Eero Lapila ja Wille Laitamäki onnistui kuitenkin riittävän hyvin ja voittomarginaaliksi Valkeakosken Hakaan tuli kaksi minuuttia.

– Tässä viestissä joukkuetulos ratkaisee ja me onnistuimme tekemään omat hyvät suoritukset. Norjan maailmancupin jälkeen oma olo on ollut väsynyt, mutta perustekeminen riitti tänään, aloitusosuudelta kärjessä vaihtanut Ekström sanoi.

Rastivarsojen Hannu-Pekka Pukema oli vielä tuntumassa, mutta muihin ero oli kolmisen minuuttia. Jatkoa tasoitti, kun yksi ennakkosuosikki Kymin Suunnistajat hylättiin jo avauksessa.

Lapilalla oli talvelta takana sileän hiihtokisoja. Hiihtosuunnistukseen tuntumaa tuli haettua lauantain SM-keskimatkalta, jossa hän oli 16:s. – Menohaluja oli alkuun vähän liikaakin ja tuli muutamia virheitä. Loppua kohden baana alkoi aueta ja välillä pääsin ihan kovaakin. Kolme joukkuetta joukkuetta livahti ohi. Mitalille oli eroa kolme minuuttia.

Ankkuriosuuden selvästi nopein Wille Laitamäki ohitti kilpakumppaninsa ja sai rauhassa hiihtää joukkueen kera maaliin.

– Ei tämä ollut mikään taikaveto, mutta suunnistuksellisesti ihan hyvää tekemistä. Viime viikonlopun jälkeen jalka on painanut, mutta tiesin, että hyvän suorituksen tekemällä pääsee kyllä pitkälle. Oli tiedossa, että taistelemme mitaleista, jos välineet pysyvät kunnossa ja kaikki tekevät perusvarmat suoritukset, siinä onnistuimme, Laitamäki sanoi.

Ainoana seurana MS Parmalla oli myös kakkosjoukkue miesten viestissä. Jos ykkösjoukkue oli sarjan nuorin trio, niin kakkosjoukkueesta löytyi kokemusta vaikka muille jakaa. Tältä talvelta vähäisellä hiihtosuunnistuskokemuksella Henrik Väisänen, Peeter Pihl ja Antti Vainio nousivat tasaisella suorituksella SM-plaketille kuudenneksi.

Seuran vahva D20-joukkue joutui jättämään viestin väliin yhden joukkueen jäsenen oltua estynyt.