| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parmalle täyspotti Halikosta

Voittoisa MS Parman ykkösjoukkue lammen rannalla!

Aamun pakkanen ei kohmettanut MS Parman suunnistajia, vaan Halikko-viestistä tuli saaliina täyspotti. Itse viestissä  Arto Talvinen ankkurina luotti itseensä ja teki sen mitä odotettiin ja kukisti lopussa Hiidenkiertäjien Oskari Liukkosen 7 sekunnilla kirien voittoon.

Edellinen voitto on vuodelta 2013 ja nyt on seitsemäs vuosi peräkkäin, jossa MS Parma on kolmen parhaan joukossa. Samaan syssyyn rakentui paras seura-kilpailun ylivoimainen voitto. MS Parman kakkonen oli paras kakkosjoukkue ja kolmonen toiseksi paras kolmosjoukkue.

– Todella maukas päätös kaudelle.  Muutama hyvä suunnistaja puuttui eri ikäryhmistä, mutta harvoina vuosina ihan kaikkia parhaita mukaan onkaan saatu. Tärkeää on, ettei kahdella viimeisellä osuudella jouduttu tekemään kompromisseja, vaan päästiin ykkösvaihtoehdoilla liikkeelle. Meni oikeastaan paremmin, kun uskalsi perjantain joukkuesäätöjen jälkeen odottaa, manageri Mikko Määttä totesi.

Arton päättäväisen näköistä menoa yleisörastilla ja yksin.

Helsingin Suunnistajat taipui 17 pisteellä ja kolmas oli yllättäjä lahden Suunnistajat-37.  Hiidenkiertäjät menetti mahdollisuudet kakkosjoukkueen tultua hylätyksi.

Avausosuudella Akselin Ruohola antoi vähän siimaa yksin kärkenä vaihtaneelle Hiisille, mutta toi joukkueen vaihtoon hyvissä asemissa. Paimion iski toisella osuudella kolmikonsa piikkiin  ja MS Parma oli kolmas 2,5 minuuttia perässä. Tasaisen vedon tekivät Anastasia Rudnaya, Pekka Lapila ja Aleks Hiidenhovi.

Kolmannella osuudella Aleksi Hellman tempaisi tykkijuoksun osuuden nopeimpana ja kun Elsa Ankelo ja Eija Koskivaara klaarasivat osuutensa hyvin, ero ennakkoon kovempaan Paimion ryhmään kaventui puoli minuuttia.

Neljännellä osuudella juniorien Oskari Lepistön ja Rasmus Ekströmin huippuvedot täydennettynä Opa Mattilalla nosti MS Parman eka kerran kärkipaikalle Paimion oltua 47 sekuntia perässä.

Kolmosjoukkue kakkososuudella, Anu ja Sami vauhdissa!

Vitosella oli tulessa miehiä kovin odotuksin. Ei tullut huippuvetoja, mutta ei myöskään romahduksia, mikä takasi Maija Sianojalle iskupaikan 17 sekunnin päässä piikistä toiseksi viimeiselle osuudelle. Positiivista oli, että kesän kilpailutaukoa pitänyt Sami Hämäläinen oli jälleen remmissä. – Kyllä kunto on huono vielä, mutta parempaan päin mennään, näillä näkymin uuden harjoituskauden pystyy aloittaa puhtaalta pöydältä, Sami kertoi.

MS Parmassa eläteltiin pieniä toiveitä, että Maija pystyisi osuudellaan karkaamaan, mutta Hiidenkiertäjien Annika Rihma oli yllättävän kova. Vaihdossa eroa naisten välillä oli yksi sekunti ja Paimio oli vajaat 45 sekkaa perässä. – Takuusuoritus kuitenkin luottopelurilta, Määttä tokaisi.

Mitä tapahtui ankkuriosuudella! – Alussa ei oikein kone käynnistynyt ja Fredo sai heti ykkösellä mut ja Oskun kiinni. Seuraavat viis-kuus väliä  oli Fredon kanssa  sama hajonta, mutta sitten erosimme, enkä enää häntä nähnyt. Oskulla oli enemmän erilainen rata.

 Lopussa tuntui selvästi paremmalta. Ei tullut isompia virheitä,  Omat rastit yksin ja yhteiset rastit Oskun kanssa. Tiesin, että loppukiri  kyllä irtoaa, kun koko matkan ollut rauhallinen vauhti. Annoin Oskun leimata ekana vikalla rastilla ja yleisön edessä sitten kirin voittoon, Talvinen totesi tyytyväisenä.

MS Parman kakkonen aloitti sijalta 40, mutta nousi nopeasti kahdenkympin sakkiin. Neljä viimeistä osuutta joukkue piti hallussaan sijan 15. Kolmonen oli 41. ja toi seurapottiin mukavat 10 pistettä, mutta ilman niitäkin kumppanien epäonnistuttua seurakisan voitto olisi irronnut.

JUSSI JA LOTTE KAKKOSIA HALIKKOJUOKSUSSA

Nousua kohti viimeistä rastia. Tässä Lotte on vielä Laihian tytön perässä, mutta selvisi leimauksesta nopeammin ja kiri kakkoseksi.

Lasten Halikko-juoksussa 12-sarjan pojille ja 13-sarjan tytöille tarjottiin 4,1 kilometrin yhteislähtökilpailu ilman hajontoja. Hiidenkiertäjien nuoret Florian Fritzen ja Nora Kytäjä onnistuivat kumpikin uusimaan viime vuoden voittonsa.

Aikaisemmista vuosista poiketen kilpailussa ei nähty loppukirikamppailua, vaan Fritzen oli onnistunut karistamaan kilpakumppaninsa jo matkalla ja loppusuoralla oli hyvin aikaa tuuletella voittoa.

MS Parman Jussi Ankelo leimasi Fitzenin kanssa samanaikaisesti vielä yleisörastilla kilometrin verran ennen maalia. – Tein virheen yleisörastin jälkeen, huikkasi Jussi rynnätessään viimeiseltä rastilta kohti maalia. Ero oli parhaimmillaan 27 sekuntia, mutta maaliin mennessä Jussi kuittasi sen kovalla vedolla yhteentoista sekuntiin.

Tytöissä voittomarginaali oli selvempi Kytäjän oltua 2.40 MS Parman Lotte-Line Ekströmiä nopeampi. Johanna Helander oli viides 14 sekuntia Lottesta.

  • Jamo
  • Kisakuvia neljänteen vaihtoon saakka ja loppuhuipentuman kuvat ovat Ilulta.
  • Kisasivut