| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parmalle seitsemäs sija Nuorten Jukolasta

MS Parmalle seitsemäs sija ja kunniapalkinnot.

MS Parman nuoret sijoittuivat kunniakkaasti seitsemänneksi Nuorten Jukolassa Saarijärvellä. Enemmänkin oli luvassa, kun joukkue vaihtoi kärjessä viidennelle osuudelle.

MS Parma on juossut 18 kertaa Nuorten Jukolan. Parman ja MS-52:n voimien yhdistäminen tuotti tuloksen heti eka kerralla 2004 sijoituksen oltua kaksi. Vuosien varrella tilille on kirjautunut kolme voittoa 2008, 2013 ja 2015. Vain kahdesti on sijoitus jäänyt ulos kärkikymmeniköstä ja kerran viesti päätyi hylkäykseen.

33. Nuorten Jukola käytiin Saarijärvellä Kusiaismäen hiihtokeskuksessa. Ratamestari oli onnistunut rakentamaan polkurikkaaseen maastoon mielenkiintoiset radat. Perinteen mukaan 16-tyttöjen vitososuus oli putki ja muilta juuri sopivan tasoiset hajonnat. 6-7-osuuksien pitkä reitinvalintaväli oli yllätys, mutta toimi, vaikka yllättävän harva valitsi polkukierron oikealta, missä ei ainakaan hävinnyt. Tilanteet vaihtelivat koko viestin ajan ja erot joukkueiden välillä venyivät fyysisesti raskaassa maastossa ja kuumassa kelissä lopulta isoiksi.

Aleks toi, Lotte jatkaa.

Espoon Suunta pysyi kilpailun kolmen parhaan joukossa alusta saakka. Ankkuriosuudella Kouvolan Suunnistajien Arttu Lindqvist tavoitti 1,5 minuutta edellään lähteneen Espoon Mikko Tervakankaan.

Kilpailun ratkaisu tuli ankkuriosuuden neljänneksi viimeisellä rastivälillä, jossa Lindqvistin suora reitinvalinta osoittautui Tervakankaan polkukiertoa nopeammaksi. Lopulta Lindqvist sai tuoda joukkueensa maaliin 30 sekuntia ennen espoolaisia. Kouvolan Suunnistajien voitto oli seuran ensimmäinen.

Kouvolan Suunnistajien voittoa pohjustivat varsinkin nuorten maajoukkueessa esiintyneet Liisa Peltonen ja Elisa Mattila. Vauhdikkaat suoritukset osuuksilla viisi ja kuusi antoivat ankkurille hyvät lähtöasemat voittojuoksulle..

MS Parma alku sujui hyvin pelisuunnitelman mukaan. Wille Laitamäki itsenäistä työtä tehden vaihtoi neljäntenä runsaat kaksi minuuttia johtaneesta JRV:stä. Toisella osuudella kärki tiivistyi venäläisen Nord  Westin johdolla. Aleksi Karttilan ero kärkeen pysyi samana ja sijoitus vaihdossa oli seitsemäs.

Wille täydessä vauhdissa avausosuudella.

14-vuotiaiden osuuksilla Lotte-Line Ekström oli osuutensa toiseksi nopein ja Jussi Ankelo pojissa nopein. Näillä eväillä MS Parma nousi vaihtoon mennessä kärkipaikalle samalla ajalla Espoon Suunnan kanssa.

Viidennellä osuudella kärkikaksikko Elsa Ankelo ja Hanne Hilo menivät yhtä matkaa aina neloselle saakka, jossa tuli pieni koukku. Vitoselle reitit erkanivat Hilon lähtiessä suoraan ja Elsa etukäteen arvioiden vähän nopeammalle latupohja-polkuvalinnalle.

– Vatsa kramppaili  ja ajattelin polun olevan parempi reitinvalinta siihen tilanteeseen. Kartassa paksulta näyttänyt polku oli maastossa aika olematon, enkä huomannut sen päätä ja juoksin ohi, Elsa totesi virheestään, johon rastin takana hukkaantui puolitoista minuuttiai. Samassa Lynxin Johanna Asklöf sai kiinni. Vaihtoon Elsa rutisti kuitenkin kakkosena. Ero kärkeen Espooseen oli 1.42 ja Lynx oli sekunnin perässä.

Tessa Salmialle ja Lynxin Suvi Heikkilälle oli osunut eri hajonnat. –  Ykköselle tein hermopummin. Läksin kiertämään laskettelurinteen metsäkappaleita yläkautta ja tulin jyrkänteelle ylemmäs rinteeseen. Siinä kai pieni samaistusvirhe ja toisen hajonnan kautta omalle ykköselle. Aikaa meni sen verran, että Elisa Mattila ja Venla Turakainen saivat siinä  kiinni. Loppu meni sitten paremmin, Tessa kertoi.

Elsa ja Tessa vaihtavat.

– Lähdin tavoittelemaan kolmatta sijaa ja aloitin vauhdikkaasti. Kuitenkin jo ykköselle tuli virhettä ja HS:n Mannonen sai kiinni. Pitkällä 3. välillä jalat kipeytyivät ja jouduin vetämään ihan limitillä pysyäkseni Mannosen perässä. Rastille tuli paha pummi, kun samaistin polut ja kiipesin liian ylös mäkeen. Lisäksi koukkasin väärän hajonnan kautta. Pummin jälkeen sain jatkaa matkaa yksin mikä rauhoitti ajattelua. Välit 4-11 sujuivat hyvin, mutta 14. rastin virhe varmisti katkeran pettymyksen. Tänään ei ollut mun päivä fyysisesti eikä suunnistuksellisesti. Olen kuitenkin tyytyväinen muun joukkueen panokseen, Oskari kertoi.

Pienoinen pettymys haihtui kuitenkin palkintopallilla, missä joukkue pääsi pokkaamaan myös kunniapalkinnot.

Kolmosjoukkue taisteli maaliin omalla tasollaan ja oli 90. Kakkosjoukkueen kohtaloksi tuli hylkäys yhden oikean rastin leiman puuttuessa. Kokemusta tuli kuitenkin isosta viestistä ja loppuajallaan joukkue olisi ollut 54.