| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parmalle Nuorisoviestin voitto

Topias Muukkonen tuo joukkueen kera Nuorisoviestin voiton.

29. Nuorisoviesti Nousiaisten Kurjenmäessä päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen MS Parman voittoon. Voiton ratkaisi ankkuri Topias Muukkonen, joka pääsi osuudelleen neljäntenä 32 sekuntia kärjen jälkeen.

Ratkaisun makua tuli heti ykkösvälillä. Muukkonen kelasi kärjen kiinni jo 600 metrin matkalla K-pisteelle. Kun kolmella mulla joukkueella oli sama hajonta ykkösellä, sai Muukkonen poimia rauhassa omansa ja pääsi saman tien heti karkumatkalle.

Ero KooVeen Eevert Kenttämieheen oli eka väliaikarastille mennessä kasvanut vajaaseen 1,5 minuuttiin. Kun KooVee ja JRV tekivät vielä virhettä, oli ero aikaero toisessa väliajassa jo 2,5 minuuttia. Pieni koukku toiseksi viimeisellä rastilla oli enää kosmeettinen ja Topias sai rauhassa hölkötellä joukkueen kanssa maalisuoraa voittoon.

Avausosuuden ykköselle olleella pitkällä välillä toiselle hajonnalle  vain kolme joukkuetta oli juossut vasemman puoleisen reitinvalinnan ja sai siitä etua. Jussi Ankelolta MS Parman avaajana terävin kärki karkasi siinä puoli minuuttia. – Tuli vähän liikaa virheitä, totesi Jussi vaihtaessaan kuudentena kaksi minuuttia kärjestä.

Jussi tuo, Iina vie viestin kärjen tuntumaan.

Iina Päärni vei viestiä lyhyellä putkiosuudella. Hyvällä juoksulla kärki eteni väliaikarastilla enää 24 sekuntia edellä ja vaihtoon mennessä Iina kavensi eron 11 sekuntiin.

Lauri Aalto pääsi herkkupaikkaan hajontaosuudelleen. Rasti-Lukon Roni Niemensivu karkasi, mutta Lauri rutisti vaihtoon kakkosena vanavedessään KooVee ja KouRa.

Tuomas Ankelo jatkoi viestiä virheettömällä juoksulla poimien omat hajontansa puhtaasti. Vaihdossa joukkue oli jo kolmantena ja vajaat kaksi minuuttia kärjestä.

Joukkueen nuorimmalla Sanna-Mari Ekströmillä oli urakkana taas lyhyt putkiosuus. Kun osuudella oli myös poikia, oli vauhdissa hieman jäätävä ja iso-sisko Lotte-Line pääsi osuudelleen vajaat 4 minuuttia kärjen takaa sijalta viisi.

Eka väliaikaan mennessä takaa-ajo tuotti tulosta ja aikaerosta oli kolme minuuttia rapissut pois. Lotten isku riitti loppuun saakka ja kärki läheni vielä puoli minuuttia.

Viestissä kakkoseksi tullut KooVee jäi MS Parmasta +2.13 ja kolmonen Jämsänkosken Retki-Veikot +2.38. Seuraavaksi tullut Pyrintö jäi yli neljä minuuttia.

Säpinää nuorimpien viestissä.

 

 

Seuran kakkonen oli maalissa 34. Joukkueessa juoksivat Elisa Pirilä, Aarne Isosaari, Oona Koskinen, Arttu Kääntönen, Janne Heinonen, Inkeri Karttila, Antti Isosaari.

Joukkueen valmennus oli syystäkin tyytyväinen. – Meni, niin kuin oli suunniteltu, totesi Ekströmin Tumppi paljastaen samalla joukkueen kokoonpanon ja juoksujärjestyksen tekijän. Se oli Muukkosen Topiaksen käsialaa!

Tukireitti-rastireittiviestissä oli viivalla 73 joukkuetta. MS Parman ykkönen ylsi sijalle 29 joukkueella Anna Kapanen, Eero Karttila, Lassi Ekström ja Elmo Salmenoja.

Kakkosjoukkueen sijoitus oli 44 ja joukkueessa juoksivat Lotta lamppu, Pauli Aalto, Huuko Hanhela ja Laura Lamppu.

Kolmosjoukkue oli maalissa sijalla 59 joukkueella Helka Hanhela, Aina Jalonen, Ronja Kääntönen ja Emma Kapanen.