| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parmalle kolmas Halikkoviestissä ja paras seura kilpailussa

Kolmatta tilaa kannattaa tuulettaa. KUVA ILU

Erilaisia haasteita, reitinvalintaa ja vanhoja Jukolan rastipisteitä, siinä Halikko-viestin tarjoilu palasella 2006 vuoden Salo-Jukolan mainiosta maastosta. Maasto oli tyypillistä varsinaissuomalaista pienipiirteistä avokalliota ja talousmetsää, jossa kulkukelpoisuus ja näkyvyys on hyvää. Kunnon nousujakin oli tossujen alle tyrkyllä.

Uusitut rajoitukset osuuksilla toivat runsaasti lisää joukkueita kisaan. Painotusta oli siirretty pääsarjalaisista nuoriin ja ikäsuunnistajiin ja lisäksi joukkueessa piti olla vähintään viisi naissuunnistajaa.

Niinpä yli 1700 suunnistajaa tavoitteli 15-osuuksisen Halikko-viestin voittoa. Ratkaisu tapahtui vasta viimeisellä osuudella, kun Tampereen Pyrinnön ankkuri Florian Floward karkasi muilta jo alkumatkasta ja korjasi potin toisena vuotena peräkkäin. MS Parma teki hyvän kokonaissuorituksen ja oli kolmas.

Elias Lehtosella vahva avausosuus

Jämsänkosken Retki-Veikkojen nuorekas joukkue hallitsi viestiä, kun alkuun oli laitettu viisi suunnistajaa nuorten Jukolan voittoisasta joukkueesta.Joukkue oli kärjessä vielä ankkuriosuudelle lähdettäessä, mutta nuori ankkuri Samuli Peltola joutui päästämään neljä joukkuetta edelleen. Kakkoseksi nousi Helsingin Suunnistajat Olli Ojanahon ansioita 5,5 minuuttia Pyrinnöstä.

Avausosuudella nähtiin nuoria, naisia ja ikäsuunnistajia. Tämä näkyi jo yleisörastille tullessa, kun pakka oli mennyt totaalisen hajalle ja kärjessä kulki yksinäisiä suunnistajia  tai parivajakkoja. Kesti tovin ennenkuin isompia letkoja alkoi tulla. Hajonnat olivat purrreet.

MS Parman viestin aloitti 17-vuotias Elias Lehtonen, joka selvitti osuutensa isommitta ongelmitta hyvin sijalle yksitoista.

Jatkossa oli neljä kertaa aina kolme suunnistajaa samasta joukkueesta eri hajoinnoilla. Lauri Aalto, Tessa Salmia ja Elsa Ankelo nostivat joukkueen sijoituksen kuudenneksi runsaat kolme minuuttia piikistä.

Seuraava kolmikko Iina Päärni, Anu Ekström ja Tuomas Ankelo säilyttivät sijoituksen, mutta ero piikkipaikalle kasvoi 8,5 minuuttiin.

Nyt on kiire! Enni ja Akseli vaihdossa. Olli-Pekka Koistinen vieressä odottaa Jenny Patanaa.MS Parman pääsarjan miehet Topi Penttinen, Eero Heinonen ja Arto Talvinen pitivät hyvää vauhtia ja nousivat jo kolmanneksi tiiviinä pakettina kolmen minuutin päähän Jämsänkoskesta.

Viidennelle osuudelle MS Parma oli asettanut kokemusta. Outi Sareila ja Sanna Paukkunen onnistuivat hyvin, mutta Thomas Ekströmille tuli loppuradalla pummia.

Toiseksi viimeinen osuus oli pääsarjan naisille. Enni Jalava sai nopeasti kaverikseen Hiidenkiertäjien Jenny Patanan. Seura ei ollut hyväksi, sillä molemmat pummasivat heti ykköstä 1,5 minuuttia. Hajonnoilla reitit erosivat, mutta toisessa väliajassa minuutin takaa lähtenyt Lahden Minna Kauppi ja Jalava olivat yhdessä.

– Kovaahan takavuosien moninkertainen MM-mitalisti edelleen kulki. Paikkailin takana mutkia suoraksi ja pysyin mukana, mutta lopussa oli vähän annettava periksi, Jalava kertoi.

Akseli Ruohola pääsi ankkuriosuudelle tiivissä neljän muun joukkueen ryhmässä, kuitenkin jo kuusi minuuttia kärkikaksikosta. Kun HS:n Ojanaho tuli takaa kiinni, letka alkoi hajota. Päästiin yleisörastin jälkeen Ojanahon kanssa jo karkuun Lahdesta ja Jämsänkoskesta. Lopussa Olli meni kuitenkin menojaan. Italian ja Sveitsin raskas kisarupeama painoi vielä liikaa jaloissa ja jouduin katselemaan Ollin kantapäitä. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen joukkueen kolmostilaan, Ruohola totesi.

Lasten Halikko-juoksussa H12-sarjassa Lassi Ekström oli kahdeksas. D13-sarjassa Lampun sisarukset olivat peräkkäin sijoilla 18. ja 19.

Paras seura -kilpailu

1. Helsingin Suunnistajat  132
2. Lahden Suunnistajat-37  117
3. MS Parma         113
4. Espoon Suunta       95
5. Tampereen Pyrintö     94
6. Hiidenkiertäjät      91
7. Paimion Rasti       84
8. OK77            77
9. Turun Suunnistajat     76
10. Lynx            74