| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma viesti-ykkönen FinnSpringissä

Arto, Topi ja Aksu tuulettavat viestivoittoaan. MARKO KANTANEVA/VIESTILIIGA

Viestiliigan avauskisan pettymys haihtui, kun parhaalla kokoonpanollaan liikkeellä ollut MS Parma kuittasi vakuuttavasti FinnSpring-viestin ykkössijan Askolassa. Seuran ykkösjoukkue osoitti vahvaa osaamista Viestiliigan toisessa osakilpailussa voittaen  joukkueella Arto Talvinen, Topi Penttinen ja Akseli Ruohola. Toiseksi tullut KooVee jäi 22 ja Kalevan Rasti 28 sekuntia.

Miesten viestiin starttasi 94 joukkuetta. Lunta oli eniten pohjoisilla rinteillä ja matalissa taimikoissa, paikoin jopa puoli metriä.

Ensimmäinen hajonnalla rasteilla oli isot erot ja Talviselle osui maastollisesti hankalin vaihtoehto. Se tarkoitti väliaikarastilla minuutin takamatkaa kärkeen.

Lumisessa maastossa sijalta 32 nouseminen ei ollut helppoa, mutta hajontojen purressa sai tehdä omaa työtä ja varmalla suunnistuksella hän hilautui jo 1,5 kilometriä ennen vaihtoa kärkikolmikkoon. Loppurutistuksessa Talvinen oli vahvin ja toi joukkueen johdossa ensimmäiseen vaihtoon.

‒ Eka puolikas omia hajontoja aivan yksin ja loppumatkasta enemmän letkajuoksua. Mukava vauhti, vaikka itsellä vähän huonompi päivä fyysisesti. Ei tarvinnut juosta erityisen kovaa missään vaiheessa, Talvinen totesi.

Topi Penttinen sai heti alkumatkasta kaverikseen Ikaalisten Eetu Savolaisen, mutta eri hajonta ykkösellä erotti miehet. Savolaisen matka vauhti oli hitusen kovempaa ja aikaero kasvoi vähitellen minuuttiin. Viimeisellä kilometrillä takaa tullut TuMe:n Jussi Suna sai kiinni ja miesten ero vaihdossa piikkiin oli kaksi minuuttia.

Yes, se on siinä, loppuviitoitus Akseli Ruoholalla jäljellä ja ilmeestä näkee, että maistuu! MARKOKANTANEVA/VL

Ikaalisten Teemu Oksasta takaa-ajoon lähti kahdeksan joukkuetta tiiviissä paketissa parin minuutin päässä. Ykkösen hajonta puri jälleen. Ruohola ja TuMe:n Grustan Glebov juoksivat väliaikaan mennessä Oksasta minuutin kiinni.

Kun Glebov seurasi Ruoholaa väärälle hajonnalle ja Oksanen jäi koukkimaan peitteiseen rinteeseen, oli Ruohola samantien 45 sekuntia yksin karkuteillä. Lopussa polkukiertoa hyödyntäneet saivat parikymmentä sekkaa kiinni, muttavarma veto maaliin saakka ja MS Parman juhlat oli valmiina alkamaan.

‒ Lähdin tekemään täysin omaa työtä ja juoksu tuntui alusta asti vahvalta. Pääsin nopeasti flow-tilaan ja sitten homma olikin helpon tuntuista. Yksi pieni koukku tuli, kun näin Ikaalisten Oksasen ja siitä ehkä vähän häiriinnyin. Sain kuitenkin korjattua virheen nopeasti ja loppumatka tuli virheettömästi. Tasapainoinen suoritus niin itseltä kuin koko joukkueelta. Arto ja Topi antoivat loisto syötön, josta ei voinut kuin laukoa maaliin! Tästä hyvä jatkaa kohti 10milaa, Ruohola iloitsi.

Myös seuran kakkosjoukkue Eero Lapilan ankkuroimana nousi liigapisteille.

Naisten viestissä MS Parmalla oli epäonnea, kun ykkösjoukkueen kaksi vahvinta juoksijaa joutui viime tingassa jäämään pois.

Avausosuuden Tessa Salmia veti hyvin sijalle 14. 2,5 minuuttia kärjestä. Sanna Paukkunen ja Sonja Julkunen päätyivät sijalle 17. ja samalla Viestiliigan pisteille.

Nuorimpien viestissä Elmo Salmenoja ja Siiri Paukkunen saivat täydennystä naapuriseurasta ja olivat kisan ulkopuollella juosten kolmansia.