| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma teki vahvan nousun Halikko-Viestissä

ArtoTalvinen HS2:n Tuomas Heikkilä odottavat kädet ojossa karttaa.

Kun kolme kärkijoukkuetta olivat Ari Paganuksen kenttähaastattelussa osuuden 14 aikana, niin kaikki naisjuoksijat pistivät roponsa oman joukkueensa puolesta. Oli kova luotto omien puolesta. Tuskin monellakaan kävi mielessä, että kovimman ennakkosuosikin Helsingin Suunnistajien seitsemän minuutin johto voisi vielä kuivua.

Haannummen maasto tarjosi kuitenkin tavanomaista enemmän yllätyksiä vielä ankkuriosuudella, jonka päätteeksi Tampereen Pyrintö onnistui uusimaan edellisen vuoden voittonsa. Helsingin Suunnistajat ja Lynx ottivat minuutin välein seuraavat sijat MS Parman oltua minuutin päässä edellisestä neljäs.

Helsingin johto oli  ankkuriosuudelle lähdettäessäkin vielä neljä minuutia Olli Ojanahon karattua muilta. Kun laji on suunnistus, kaikki on mahdollista ja jo puolimatkassa Pyrinnön Anni Haanpää oli päässyt johtoon HS:n ankkurin Evely Kaasikun tehtyä ison virheen.

Kaasiku onnistui kelemaan Haaanpään etumatkan vielä Joukkueet etenevät kohti viimeistä isoa hajontaa yhdessä. Se muodostui muodostui ratkaisevaksi Haanpään selvitessä omastaan paremmin.

Maija Sianoja valmiina ankkuriosuudelle!

− Pari vuotta sitten viestin formaattia muutettiin painottaen enemmän ikäsuunnistajia ja nuoria. Se ei ole sopinut meille niin hyvin kun aiemmin, jolloin saimme useita voittojakin. Meillä on nytkin kyllä kokenut joukkue menestymään, totesi joukkueen johtaja Samuli Salmenoja viestin ennakkohaastattelussa.

− Saimme kilpasarjaan nyt vain kaksi kriteerit täyttävää joukkuetta ja kaksi muuta sitten kuntosarjaan. Kahdella kilpajoukkueella  paras seurakisassa menestymisen sai unohtaa, kun esimerkiksi HS:lla oli tulessa viisi kilpajoukkuetta.

Pois jäänteihin vaikuttivat syyslomat ja terveystilanne, eikä kaikilla Halikkoviesti ollut ykkösprioritteetti. Neljäs sija kolme minuuttia voittajasta tyydytti joukkueen johtoa, kuten myös paras seurakisan neljäs tila

Jussi Ankelo selvitti avausosuuden hyvin sijalla neljä, vaikka nelosella kärkiletkan mukana oli tullut lähes parin minuutin virhe. Puhtaasti juossut kakkosen Topias Muukkonen ehti vaihtoon seitsemän sekuntia aikaisemmin.

Osuuksilla 2-5 joukkueilla oli kolme juoksijaa. MS Parma juoksutti 2-osuudella kolmea naissuunnistajaa, kun muilla kärkijoukkueilla oli kovavauhtisia nuoria tai ikämiehiä. Siinä joukkue taipui sijalle seitsemän kuusi minuuttia kärjestä.

Kolmannella osuudella Venla Lehtonen veti kärkiajan. Koko kolmikko viipyi yhteensä 1,5 minuutia kärkeä kauemmin ja vaihtoi sijalla kolmetoista.

Neljännellä osuudella Helsingin kova trio karkasi muilta lähes seitsemän minuutin päähän. MS Parman kolmikko Peeter Pihl, Tuukka Mäkinen ja Topi Penttinen nousi jo seitsemänneksi, HS:lle tappiota tuli kolmisen minuuttia.
Vitososuudella MS Parmalla oli ikäsuunnistajia, jotka suunnistivat varmasti ja tavoittivat kärkeä neljä minuuttia HS:n pummattua reilusti

Jos kaikki olisi mennyt ihan nappiin, niin kahdella viimeisellä osuudella mitalisijoihinkin olisi voinut eväitä löytyä kärjen pummatessa. Arto Talvinen oli osuuden neljätoista neljänneksi nopein, mutta ainoa virhe, viimeisen hajontarastin minuutin koukku olisi tarvinnut välttää. Se tiesi Maija Sianojalle takaa-ajoa alkuun.

Lasten Halikkojuosun startti; Elmo Salmenoja vasemmassa reunassa.

Ensimmäisellä hajonnalla Suunta-Jyväskylä ja Lahden Suunnistajat putosivat kelkasta.Vajaan minuutin kaarros nelosella ei helpottanut takaa-ajoa, kun HS 2 ja Paimiokin pääsivät jo edelle.

Aika pian kolmikko kulki yhdessä, mutta Sianojan valinta suoraan läpi huonokulkuisesta alueesta oli nopeampi ja vähitellen hän karkasi omille teilleen. Sianoja oli ankkuriosuuden selvästi nopein tavoittaen kärkeä 5,5 minuuttia ja MS Parma jäi TP:stä kolmisen minuuttia.

− Oli mielenkiintoinen maasto. Normaalia enemmän peitteisiä, hämyisiä alueita. Niissä sai olla skarppina ja yhden virheenkin tein tuossa lopussa, HS:n Ojanaho kertoi omasta suorituksestaan.

MS Parman kakkosjoukkue oli 25:s. Kuntosarjassa seuran ykkönen oli kolmas ja kakkonen 28:s.

Lasten Halikkojuoksussa Elmo Salmenoja oli 14:s, Eero Karttila 19:s.