| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma tasapistein kakkoseksi, Paimio vei kaiken Halikossa

MS Parma juhlii kolmosijaa Halikkoviestin maalisuoralla yhdessä ankkuri Peeter Pihlin kanssa

Eero Heinonen oli kakkososuuden tykki ja Anni Valtonen lähtee matkaan.

Paimion Rasti voitti Halikko-viestin ja kuittasi sillä myös seurakilpailun  ykkössijan ennen tasapisteisiin yltänyttä MS Parmaa. Jännitystä riitti pitkälle iltapäivään ennenkuin vaa'ankieliasemassa olleet seurojen kolmosjoukkueet ylittivät maaliviivan.

Itse viestissä MS Parman ykkönen oli kolmas johdettuaan kilpailua vielä toiseksi viimeisen osuuden loppupään rasteille saakka. – Kyllähän seurakisan voiton antaminen Paimiolle oli ihan urheilullinen ratkaisu, vaikka sen säännöistä ei löytynytkään mainintaa tai perustelua tasapistetilanteelle, Samuli Salmenoja totesi. MS Parma kakkonen oli 15. ja paras kakkonen sekä kolmosjoukkue 58.

– Kyllä oli ihan nappi juoksu, hajonnat oli isot. Välillä olin oman hajonnan keulassa ja hetken päässä äijiä oli enemmänkin edessä, avausosuuden juossut Salmenoja puhalsi  ja ajatukseen yhtyi perässä vaihtoon tullut Matti Koivisto kakkosen avaajana, molemmat vajaan 1,5 minuuttia keulasta.

Kakkososuudella Eero Heinonen oli vahvassa vedossa ehtien loppuosalla tekemään 1,5 minuutin ylimääräiset koukerot. Muut ykkösen ja kakkosen miehet vetelivät varsin samaan nippuun ykkösen oltua kakkosta minuutin edellä sijoilla kuusi ja yhdeksän.

Seuraavalla lyhyellä osuudella Rasmus Ekström, Anni Valtonen ja Niklas Ekström pitivät kiirettä ja MS Parma nousi kakkospaikalle minuutin Hiidenkiertäjistä. Lopullinen  voittaja Paimiokin oli kolme minuuttia perässä.

Vielä parempaa tuli nelososuudella, kun Reeta Kolkkala ja Outi Sareila takoivat kärkipaikalle, minkä lopullisesti sinetöi Olli Mattila lopun tarkalla rastinotolla. – Varvauksen jälkeisessä isossa ylämäessä taisi kolme joukkuetta näyttää jo kantapäitään, mutta oli hajontaa ja tein omaa juttua, enkä muita sitten enää nähnyt, nautiskeli Opa Mattila minuutin keulaansa.

Kovien miesten osuudella Sami Hämäläinen ja Stepan Kodeda saivat vedellä varsin rauhassa ja varmasti osuuttaan, kun vitososuuden ankkurin viitta oli langennut Juha Peltolalle ennen kahta yksilöosuutta . 1,5 minuutin virhe heti kakkosella päästi HiKi:n jo hetkeksi edelle, mutta sitten löytyi vanha kunnon taisteluilme ja sen mukaista tykitystä lipulta lipulle. Tuulia Viberg pääsi matkaan minuutin ennen Hiidenkiertäjien Jenny Patanaa ja 1.45. ennen Paimion Inga Dambea.

Kärjessä mennään, Juha Peltola lähettää Tuulia Vibergin matkaan.

Jo yleisörasti kertoi kisan voitosta olevan kolmen kauppa. Viberg luukutti keulilla ja minuutin päässä oli parivaljakko Dambe-Patana.  – Tein lopussa pari virhettä ja ehdin käydä väärässä mäessäkin, puuskutti Viberg jouduttuaan päästämään Patanan ja Damben 40 sekuntia edelleen.

Ankkuriosuudella Fredric Portin ja Mikko Patana kävivät oman kamppailunsa voitosta, mikä ratkesi Portinin eduksi lopulta selvällä erolla Patanan tehtyä loppulenkillä pienen virheen.  Aikaero MS Parman ankkuriin Peeter Pihliin venähti jo ratkaisevasti yleisörastille mennessä. – Olin ihan ihmeissäni, kun en tehnyt mitään virhettä ja kuulin olevani lähes kolme minuuttia perässä. Kuljin ehkä vähän hiljempää, mutta en noin paljon. Kyllä hajonnoissa on tarvinnut olla aika lailla eroa, Pihl aprikoi saaden tukea heti Salmenojalta.

Lopun pikkuvirheillä ei ollut enää merkitystä, kun MS Parma oli kolmas 4.41 Paimiosta. Sijoitus tuntui tyydyttävän koko joukkuetta kuten seurakilpailun kakkossija valmennusjohtoa, sen selvittyä. Tasoa löytyi, vaikka puolen joukkueen verran kovia nimiä ei ollut nyt kokoonpanoissa.

Lasten yhteislähtökilpailuissa Niklas Ekströn oli pojissa neljäs ja Henna Laukkanen tytöissä yhdeksäs

-Jamo -

Kisasivut

Kuvia