| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma seitsemäs 25Mannassa

Maija Sianoja avausosuuden varvauksessa. Kuva: Opa

Kuudennen neliosuuden jälkeen minuutilla johdossa ollut MS Parma pääsi lopun putkiosuuksille kakkosena kaksi minuuttia johtaneen Hiidenkiertäjien jälkeen, kun 25Manna suunnistettiin Tukholman eteläpuolella, Haningen Duranissa lauantaina. Kovassa seurassa vauhti riitti tällä kertaa seitsemänteen sijaan Yury Tambasaun ankkuroidessa joukkueen maaliin 4,15  kärkiankkurin, Lidingön Fredrik Johanssonin, jälkeen.

Missään vaiheessa  msparma-juoksijoiden aikaero ns. neliosuuksilla 3-7 ei kasvanut kovin suureksi. Ennalta arvaamattomasti ihan kaikki ei kuitenkaan toteutunut parhaalla mahdollisella tavalla  juoksujärjestysten suhteen. Oli lopulta pienestä kiinni, ettei joukkue päässyt  viimeisille osuuksille taktisesti paremmista lähtökohdista.

– Kokonaisuutena erittäin hieno, jännittävä ja hyvä kisa. Voimme olla tyytyväisiä, vaikka olimmekin vasta neljänneksi paras suomalaisjoukkue. Halikossa kostetaan, kuittaili MS Parman syksyn suurviestin managerivalitsija Mikko Määttä.

MS Parmalla on syytä pieneen juhlaan, seitsemäs tila 25Mannassa.

Alkuosuuksien onnistuminen jopa odotettua paremmin latasi toiveita viestin ratkaisuosuuksille. Seitsemäsosuus on neliosuuksien koontaosuus, jolloin paras tilanne saavutetaan, jos joukkueen kaikki neljä juoksijaa kirmaisisivat tiukassa paketissa vaihtoon. Nyt ei mennyt ihan putkeen.

– Seiskalla menetettiin kenties mahdollisuudet jopa voittottaisteluun, kun Peeter Pihl pummasi viimeisenä lähtijänä nelisen minuuttia. Ilman niitä pummeja kahden minuutin johto vaihdossa olisi ollut mahdollinen. Mjösundin Katjan pieni pummi lopussa vei Tuulia Vibergiltä mahdollisuudet Julia Novikovan kovaan kyytiin. Paikkaa kärkikolmikkoon oli tarjolla, Määttä spekuloi.

Minuutin takamatkalta kärkeen Tuulia Viberg tuli ajettua kiinni pienien koukkujen myötä Linnen Annika Bilstamin ja PR:n Saara Norrgrannin toimesta ja letkassa oli myös Tuulian kiinnisaama pummaillut KR:n Sara Luscher.

Ankkuri Yury Tambasaulla ei vauhdinpitäjistä ollut puutetta, siitä pitivät huolen miehet maailman huipulta Frédéric Tranchand ja Thierry Gueorgiou.  Enemmän olikin kysymys mukana pysymisestä, kun vauhti oli kovimmillaan. Hieno suoritus kuitenkin osuuden seisemänneksi nopeimmalla ajalla.

Tuulia Viberg kärkitaistossa varvausrastilla takanaan LInnen Annika Bilstam ja Paimion Saara Norrgran

Maija Sianoja totesi menonsa avausosuudella olleen hapokasta  ja lisäksi varvauksen jälkeen tuli vielä minuutin pummi. Aloitus oli kuitenkin kuitenkin riittävän hyvä. Samuli Salmenoja kakkososuudella teki ihan hyvän juoksun. Pieniä ongelmia oli, kun letka venyi ja katkesi lopussa.

– Naiset juoksivat kolmannella osuudella jopa hieman ennakkolaskelmia kovempaa. Tärkeät onnistumiset toivat joukkueen iskuetäisyydelle, Määttä totesi kiitellen Outi Sareilaa, Susanna Tervoa, Anni Heikkosta ja Tiia Miettistä varmasta vedosta.

Nelospätkä oli myös tosi hyvä. Niki Ekström oli kovin, Anni Valtonen hoiti junnutytön leiviskän, Eija Koskivaara ja Reeta Kolkkala pistivät kokemuksensa peliin.

Vitosella hyvät juoksut koko nelikolta; Asgeir Mjösund, Juha Peltola, Sami Hämäläinen ja Arto Talvinen.

– Kutonen oli meiltä aivan loistava, vaikka pientä tykytystä jännää tulikin, kun uhkasivat hylätä Tommi Tölkön epäselvyyksien vuoksi. Onneksi homma selvisi kuitenkin ennen seuraavaa vaihtoa ja olimme kisassa edelleen mukana.

Muut junnu-ikämies osuudella olivat Pekka Lapila, Aaro Julkunen ja Akseli Ruohola. Seiska osuudella Pihlin lisäksi juoksivat Matti Koivisto, Eero Heinonen, ja Antti Vainio hyvin.

MS Parman kakkonen oli 134. Kolmosella  oli matkalla leimausongelmia ja joukkue jäi ilman lopputulosta, mutta oli taas kuitenkin yhtä kokemusta rikkaampi.

- Jamo -

Manna-Kuvia  (AS)

Kisasivut