| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma palasi Viestiliigaan voittajana

Maija Sianoja ratkaisee voiton MS Parmalle, Alexandra Enlund PIF tulee toiseksi. Kuva Petri Riutto.

MS Parman naisten paluu Viestiliigaan Lahdessa juostussa sprinttiviestissä päättyi riemukkaaseen voittoon. Myös miehet onnistuivat sijoittumalla neljänneksi.

Monipuolinen maasto ei ollut pelkkää kaupunkisprinttiä, vaan tarjolla oli niin puistomaista nurmea, hiekkakenttää, asfalttia kuin hyväkulkuista metsää. Ratamestarin hajontaratkaisut olivat yllätyksellisiä ja  vaatien huolellista keskittymistä omaan suunnistukseen. Pitkillä väleillä onnistuneet ratkaisut olivat arvokkaita.

Naisten viesti huipentui ankkuriosuudella, kun jo vajaan puolentoista kilometrin kohdalla seitsemän joukkuetta oli 15 sekunnin sisällä. Kovimman nousun oli tehnyt Maija Sianoja MS Parman ankkurina juosten vaihdosta 37 sekuntia kärkeä kiinni.

600 metriä ennen maalia edellä oli enää vain Piffenin Alexandra Enlund neljä sekuntia. Toiseksi viimeinen rastiväli oli ratkaiseva. Maija valitsi aidatun alueen kierron vasemmalta  ja pisti laikan punaiselle ollen vähän nopeampi kuin oikealta mennyt Piffen.  Maalissa eroa MS Parman eduksi oli kolme sekuntia. Lynxin Aino Mänkärlä tuli maaliin kolmantena 7 sekuntia Maijasta. Näppejään jäivät nuolemaan Rastikarhut, Pyrintö, Kalevan Rasti ja SK Pohjantähti.

Takarivistä lähtenyt Elsa Ankelo nousi nopeasti kärkiryhmään mukaan. Kuva Petri Riutto.

Maijan aisaparina juoksi osuudet yksi ja kolme 18-vuotias Elsa Ankelo. Rohkea aloitus nosti hänet takarivistä nopeasti mukaan kärjen tuntumaan. Alku lähti vähän tahmeasti liikkeelle, kun porukkaa juoksi joka suuntaan. Kolmannella osuudella oli vähemmän porukkaa ympärillä ja niin uskalsin tehdä enemmän omia reitinvalintoja. Vähän jouduin taipumaan lopussa, mutta onneksi Maija oli kovassa iskussa. Täytyy treenata talvella hyvin, jotta ensi vuonna voi haastaa naisia paremmin, Elsa totesi tyytyväisenä.

Maija Sianoja näyttää olevan maaottelusuunnistajista selvästi kovimmassa kunnossa . Hän oli selvästi nopein niin toisella kuin neljännellä osuudella. Toisella osuudella Mänkärlä toiseksi nopeimpana jäi 23 sekuntia ja ankkuriosuudella Venla harju 28 sekuntia. Hän pääsi toiselle osuudelle 50 sekuntia kärjen jälkeen ja tuli vaihtoon kolmantena 16 sekuntia piikistä.

‒ Oli kyllä kiva viesti. Aika samantyyppiset oli molemmat vedot. Alkuun oli muutama lyhyempi väli. Ne yritin mennä rauhassa tarkasti ja saada suunnistuksen sujumaan. Sitten pidemmillä väleillä, kun olin reitinvalinnat päättänyt, niin yritin hyödyntää edessä olevia selkiä ja lukea samalla vähän rataa eteenpäin. Osuuksien loppupätkät oli fyysisiä puistovälejä ja niillä sai sitten hyödyntää puhdasta fysiikkaa, Sianoja analysoi.

Jussi Suna ja Arto Talvinen juoksivat kärkeä kiinni kolmannella osuudella. Kuva Petri Riutto.

Miehissä MS Parman sprinttiparin muodostivat Arto Talvinen ja Topi Penttinen, joista kumpikin juoksi kaksi osuutta. Talvinen aloittajana pysyi helposti kärkiryhmässä mukana eikä missään vaiheessa ollut kärjestä yhdeksää sekuntia enempää perässä

Sijalta neljä Penttinen pääsi liikkeelle. Kärjessä huippuvauhtia vetänyt Pyrinnön Aleksi Niemi kasvatti eroa vetäen mukanaan Ikaalista ja HS:ää. Penttinen vaihtoi viidentenä 44 sekuntia perässä.

Talvinen jatkoi vauhdikkaasti TuMen Jussi Sunan kanssa takaa-ajoa ja onnistui kutistamaan aikaeron 25 sekuntiin.

Ankkuriosuudella kärjessä HS ohitti Ikaalisen. Penttinen sai vedellä osuutensa rauhassa tyhjässä välissä jättäessään paremmalla reitinvalinnallaan Tumen Niklas Heikkilän  taakseen.

Tänään meni ihan hyvin, ei suurempia virheitä. Ollut muutaman viikon kantapää kipeä ja oikeastaan tänään eka lenkki, kun ei häirinnyt yhtään. Mutta ei oo viime aikoina tullut tehtyä kovia juoksutreenejä, niin ei saanut oikein kaikkea irti koneesta, Talvinen totesi.

(Kisasivuilla todella paljon kuvia.)