| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma onnistui Nuorten Jukolassa

Lähtö tapahtunut ja Jussi eturivissä numerolla 7

Nuorten Jukolan startti tapahtunut. Jussi eturivissä numerolla 7!

Turun Suunnistajat järjesti erinomaisesti onnistuneen Nuorten Jukolan nostalgiselta kuulostavassa Impivaaran maastossa, mikä sopi mitä parhaiten tapahtuman kulissiksi.  Ratamestari Jarmo Jerkku oli virittänyt viimeisen päälle hyvät NuJu-radat, joilla tilanteet vaihtelivat niin osuuksien sisällä kuin niitten välillä.

34. kerran suunnistetun nuorisosuunnistuksen lippulaivalle saatiin uusi voittaja, kun pitkään kärjessä viihtynyt Jämsänkosken Retki-Veikot ylitti ensimmäisenä maalilinjan. Kärkinelikko alkoi muodostua jo kolmannella osuudella JRV:n Espoon, Lynxin ja Tampereen Pyrinnön toimesta.

Mitä pidemmälle viesti eteni, sitä enemmän kärkinelikko karkasi muilta ja kisaili keskenään mitalisijoista. Lopulta Lynx jäi voittajasta 11 ja Espoo 16 sekuntia Pyrinnön tipahdettua joukosta 6. osuudella. Seuraavat sijat menivät itänaapuriin NordWestille ja Orienta SKI-O:lle.

Inkeri tuo viestin ja Lauri lähtee osuudelleen.

MS Parma saavutti hienon seitsemännen tilan tehden loppuosuuksilla komean nousun neljännen osuuden jälkeiseltä sijalta 17.

– Teimme joukkueena hyvää työtä ja onnistuimme välttämään isot virheet. Emme olleet kaikilta osin juoksuvoimaisimpia joukkueita. Joukkueessa oli neljällä ensimmäisellä osuudella ensikertalaisia, mikä varmaan aiheutti myös pienoista jännitystä. Alkujännityksen hälvettyä suunnistus sujui kaikilta. Impivaara oli maastotyypiltään meille hyvinkin tuttu, mutta ei annettu sen vaikuttaa suorituksiin. Olen tyytyväinen seuran kokonaispanokseen, joukkueen sielu Anu Ekström pohdiskeli kisan tauottua.

Avausosuus oli uskottu 14-vuotiaalle Jussi Ankelole, joka teki rohkean juoksun. Eka TV-rastilla poika oli kahdeksastoista puolisen minuuttia kärjestä. Loppua kohti sijoitus nousi tasaisesti aina yhdeksänneksi saakka kovaa edenneen kärkiviisikon venyttäessä 1,5 minuutin eron vaihtoon mennessä.

Elsan ja Oskarin vauhdikas vaihto ankkuriosuudelle.

Aapo Jalosella alkujännitys haittasi alkukilometreillä, mikä aiheutti pientä epävarmuutta etenemisessä. TV-rasti kertoi neljän minuutin takamatkasta ja sijoituksesta 20 kahden kilsan kohdalla. Suunnistuksen rauhoittaminen auttoi lopussa sijoituksen noustua 17:ään.

Kahdella seuraavalla osuudella olivat 14-vuotiaat tulessa. Juoksuvoittoisella radoilla Inkeri Karttila ja Lauri Aalto suunnistivat puhtaasti säilyttäen asemat eikä kärki karannut kuin 2,5 minuuttia lisää.

Lotte-Linne Ekström aloitti takaa-ajon 16-vuotiaiden putkiosuudella ja poimi joukkueita edeltään tasaiseen tahtiin. Vaihto tuli vastaan sijalla kymmenen kärjen oltua vajaa minuutin nopeampi.

Kuudes osuus oli 18-tytöille. Elsa Ankelolla oli alkumatkasta letkaa tarjolla, mutta vähitellen mukaan jäi vain HS:n Emilia Tala, joka ehti vaihtoon lopulta 6 sekuntia ennen Elsaa. Sijoitus parani pykälällä.

Oskari Lepistö ankkurina paikkasi vuoden takaista epäonnistumistaan vahvalla juoksulla. Ihan puhtaasti ei nytkään mennyt, mutta poika teki sen mitä oli tehtävissä. Pari joukkuetta jäi jalkoihin ennen eka TV-rastia ja sen jälkeen eteneminen oli yksin suunnistamista tyhjässä välissä. Loppusijoitus oli se mitä optimaalisesti oli saavutettavissa.

2-joukkue vaihtaa, Maija tuo tuo Tessa lähtee.

MS Parman "leiri" aamuisella käskynjaolla Impivaarassa.

MS Parma-team: Jussi, Aapo, Inkeri, Lauri, Lotte-Line, Elsa ja Oskari, ONNEA!

Niin ykkösjoukkue kuin kakkosjoukkuekin antoi melkoisesti ikätasoitusta. Kakkonen oli heikoimmillaan sijalla 91 ja maalissa Tessa Salmian ja Samuli Rouskun hyvien juoksujen ansiosta 66. Arvokasta kokemusta tuli kuitenkin takataskuun.

Kolmosjoukkueen suoritus kopsahti yhteen väärään rastileimaan. Seuran Nousiainen-osastosta koostunut nelosjoukkue oli sijalla 113.