| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma 23. 25Mannassa

Arto Talvinen veti vahvan aloitusosuuden. TEPPO SALMIA

MS Parman taktiikkka kova pää edellä onnistui parhaalla mahdollisella tavalla, kun Arto Talvinen avausosuudella veteli koko osuuden kärkiporukassa  vaihtaen sijalla viisitoista 1,5 minuuttia piikistä.

Enni Jalava toisella osuudella nappasi kärkeäkin kiinni yksitoista sekuntia ja porhalsi vaihtoon neljäntenä. Viiskymppiset miehet pääsivät liikenteeseen ns neliosuudelle loistoasemissa. Kärjessä kuljettiin kuitenkin selvästi lujempaa ja vaihto tuli vastaan sijalla viisitoista kuusi minuuttia kärkijoukkueesta.

Kisan lyhimmälle neljännelle osuudelle pääsi ekana 13-vuotias Lassi Ekström, jolla jalkoja riitti. Pojan kilometrivauhti oli peräti 5.36/km ja hän oli nelikon nopein. Anu Ekström, Iina Päärni ja Outi Sareila taipuivat joukkueena minuutin ja pari sijoitusta.

Miesten vajaat seitsemänkilometrisellä osuudella juoksivat Aaro Julkunen, Matias Lautamäki, Oskari Lepistö ja Kristo Heinmann. Taas tuli pari minuuttia takkiin. Sijoitus oli yhdeksästoista ja kärki eteni jo kymmenen minuuttia edellä.

Tessa Salmia sinetöi naisnelikon vaihtopuomille. TEPPO SALMIA

Naisten osuudella Emma Katajamäki, Lotte Ekström, Sanna Paukkunen Tessa Salmia puristivat jälleen sijalle viistoista, mutta terävin kärki oli heitäkin neljä minuuttia nopeampi.

Tasoitusosuudella Topias Muukkonen, Aaro Ruohola, Samuli Salmenoja ja Peeter Pihl onnistuivat ryhmänä hyvin minuutin tappio kärjelle ja pari sijaa.

Topias Lautamäki veti myös hyvin soolo-osuutensa. Pykälän paremmaksi ja minuutin tappio kovimmalle kärjelle.

MS Parman viestiä vei Topi Penttinen mukanaan Paimion Topias Arola. Kärjen huima veto oli heillekin liikaa ja aikaero väistämättä kasvoi kolmella minuutilla.

Sonja Julkusen paikka ankkurina ei ollut helppo. Sijoitus valui vielä neljällä.

Menestymiseen olisi tarvittu seuran koko panostus. Nyt oli poissaoloja. Sen lisäksi  Eero Heinonen ,  Akseli Ruohola ja Maija Sianoja ovat Italiassa kisoissa, kuten myös viisi ulkomaalaistamme.

Kahdelle viimeiselle osuudelle kaikki joukkueet olivat asettaanneet kovimmat tykkinsä. Nopeakulkuisessa maastossa ei vauhti säästelty varsinkaan kärjessä viilettäneen nelikon osalta. Kalevan Rasti, Halden SK, Linne ja Pyrintö olivat 12 sekunnin sisällä ja takana vaani Göteborg 40 sekuntia kärjestä. Muut olivat jääneet jo lähes kuusi minuuttia.

Ankkuriosuus oli naisten osuus. Pyrintö jäi vähitellen vauhdista, mutta kolme muuta ratkaisivat pelin loppukirissä. Ok Linne oli vahvin, Kalevan Rasti oli toinen ja norjalainen Halden SK kolmas ennen Pyrintöä.

Topias Lautamäki vauhdissa osuudella 23. TEPPOSALMIA

Seuran kakksojoukkue läksi sijalta 142 ja kävi sijalla 177. Jo kolmannella osuudella tuli nousua sijalle 133, mutta erikoismaininnan ansaitsevat seuran pikkujunnut Siiri Paukkunen, Helka Hanhela, Eero Karttila ja Elmo Salmenoja, jotka nousiavat 25 pykälää. Päästyään sijan sata tuntumaan, ei joukkue siitä enää taipinut ja se päätyi sijalle 90 Tanja Etu-Huitin ankkuroimana.

Seuran kolmonen oli alussasijalla 330, mutta maali tuli vastaan hienosti sijalla 253.

-Jamo