| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mitalliketju jatkui SM-pitkillä

Kakskymppiset tytöt SM-pitkällä matkalla ja kaikki palkintopallilla

Lotte-Line Ekströmin huikea kausi päättyi ylivoimaiseen voittoon pitkällä matkalla aiempien keskimatkan Suomenmestaruuden, nuorten yhteislähdön maailmanmestaruuden, viestin maailmanmestaruuden ja sprintin SM-hopean lisäksi.

Kakkosvälin hyvä reitinvalinta antoi piikkipaikan parinkymmenen sekunnin erolla muihin. Täysin virheettömällä suunnistuksella johto kasvoi koko ajan ja oli maalissa kolme ja puoli minuuttia. 14 rastivälistä Lotte nappasi 11 rastivälipohjaa.

– Fyysisesti ei ollut mikään paras päivä, mutta suunnistuksellisesti kuitenkin erittäin hyvä, Ekströn iloitsi.

Mitaliketjua täydensi SM-pronsssillaan Amanda Yli-Futka, joka kehittyi kauden aikana isoin askelin aina edustustehtäviin saakka.

‒ Alku oli vaikea ja fyysisesti raskas. Pitkälle välille tein huonon reitinvalinnan, mutta loppua kohden parani ja tuli nousujohteinen kisa totesi nelisen minuuttia kärkeen jäänyt Yli-Futka.

Kun Elisa Pirilä jäi niukasti edustustehtävien ulkopuolelle kilpailumahdollisuukset jäivät vähiin. Toinen SM-plaketti sijalla kuusi kuitenkin lämmitti mieltä.

Miesten sarjassa Niklas Ekström joutui tyytymään neljänteen tilaan kauden päätteeksi.

‒ Alkuun tuli huonoja reitinvalintoja ja yksi iso virhe. Pronssia ottanut Ville Petteri Saarela sai kiinni ja yhdessä edettiin sitten pitkään, kunnes lopussa sain pienen eron paremmalla reintinvalinnalla. Perushyvä kisa alun vaikeuksien jälkeen, Ekström kuittasi.

Plaketille ylsi myös Saana-Mari Ekström sarjassa D17 sijalla viisi.

Lassi Ekström voitti kansallisen Lumirastien H13-sarjan.

Hiihtosuunnistuksen kauden viimeinen SM-kilpailu käytiin pitkällä matkalla Ylitornion Ainiovaaralla lauantaina Lapin Lumirastien yhteydessä. MS Parman nuori joukkue saalisti nytkin kaksi SM-mitalia ja kolme SM-plakettisijaa.

Radat tarjosivat hiihtosuunnistajille riittävästi korkeuseroja. Sen myötä oli tarjolla tavanomaista monipuolisempia reitinvalintatehtäviä, mutta toisaalta myös tarkkoja lyhyitä rastivälejä.