| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mitalleja ja plaketteja SM-keskimatkalta

Maija Sianojalla kaikki pelissä, riitti sijaan kuusi.

Jo lauantain karsinnat osoittivat, että MS Parman suunnistajilla oli hyvä isku päällä. Sitä osoittivat useat kärkipään sijoitukset. Hyvä karsintamenestys ei välttämättä tarkoittanut samaa finaalissa, mutta karsinnan floppikin saattoi kääntyä kelpo hyvään vetoon finaalissa.

Keskimatkojen SM-mitalit ratkottiin kaksipäiväisessä tapahtumassa Korpilahden Paljakossa.

Kilpailualueen pohjoisosaa hallitsi Paljakon kallioinen ja osin jyrkänteinen mäkialue. Tarjolla oli hienoja maisemia ja eri suuntiin kallistelevaa, jyrkkyystasoltaan vaihtelevaa rinnettä. Osa jyrkänteistä oli melko pitkiä ja ylipääsemättömiä. Kannatti olla tarkkana millä tasolla liikkui. Paljakon alarinteillä oli jonkin verran hakkuutähteitä hidastamassa viimevuotisen harvennuksen jäljiltä.

Naisten pääsarjassa Maija Sianojalta hyvän karsinnan jälkeen puuttui finaalissa riittävää uskallusta ja sijoittui lopulta kuudenneksi, vaikka mitaliakin olisi ollut tarjolla. Kulta vuoli Venla Harju.

D18 kärkikolmikko, Tessalle SM-hopea.

‒  Gps-viiva näyttää pääosin ihan hyvältä, mutta meno oli hyvin epävarmaa lähes koko matkan. Alkumatka tosi varovaista etenemistä, ja kolmoselta lähtiessä selkeä lähtösuunta virhe. Olisi pitänyt lähteä heti rastilta selkeämmin vasemmalle, nyt jäin jyrkännerivien päälle kiertelemään +50''. Radan keskivaiheilla sain suunnistuksen hetkeksi eteen ja homma oli ihan sujuvaa, mutta loppumatkasta rastille 13. pieni sivuunajo rastinotossa +15'' ja seuraavalla pidemmällä välillä selkeä virhearviointi reitinvalinnan suhteen. Lähdin suoraan ja tappiota tuli +40''.

– Tässä olisi ollut vielä sauma mitaliin, jos olisi tajunnut ottaa tievalinnan. Tänään en jostain syystä tajunnut ottaa tievalintoja, sillä nelosellekin oikea, tietä hyödyntävä, valinta olisi todennäköisesti kokonaisuuden kannalta ollut parempi. Tänään taisin ylipäätään pelätä liikaa virhettä ja koin epävarmuutta maastoa kohtaan, tekeminen ei ollut tarpeeksi rentoa. Fyysisesti helppoa.

Tessa Salmia voitti karsinnan ja suunnisti finaalissa hopealle 26 sekuntia voittajasta Espoon Hanne Hilosta.

Lotte nappasi SM-pronssia.

‒ Jännitys oli niin kova, että päivä oli psyykkisesti haastava. Kultaan oli saumat, mutta taidollisesti haastavalla radalla piti mennä käsijarru päällä. Ainakin yksi minuutin koukero tuli tehtyä. Luotto omaan tekemiseen oli kuitenkin hyvä ja tasainen perussuoritus riitti tänään hopealle, totesi Tessa tyytyväisenä.

Myös  Outi Sareila suunnisti hopealle D40-sarjassa häviten Paimion Katri Lindeqvistille vain yksitoista sekuntia. Itse asiassa Outilta tyylikkään varma suoritus.  Hän siirtyi kakkospaikalle kolmosratilla ja piti sen maaliin saakka. Ero kärkeen oli koko matkan alle puoliminuuttia.

D16-sarjassa  Lotte-Line Ekström ylsi pronssille. ‒ Hyvin meni muuten, mutta toiseksi viimeiseltä rastilta lähdin liian kiireessä kohti viimeistä rastia ja tein ison mutkan, jossa meni aikaa, Lotte totesi. Mitali kuitenkin maistui.

H15-sarjassa  Jussi Ankelo voitti karsinnan, mutta Topias Muukkosen finaalipaikka oli tiukalla. Finaalissa Muukkonen vielä johti kisaa, kunnes kasirastilla tuli kahden minuutin pummi ja poika jäi neljänneksi. Jussi Ankelo vahvan lopun ansiosta nousi pronssille 7 sekuntia ennen Topiasta.

‒ Rata oli taidollisesti vaativa, joten vauhtia ei uskaltanut liiemmin pitää. Kultaan olisi vaadittu nappiveto. Nyt alkumatkasta oli vaikeuksia ja 40-60 sekunnin virheitä tuli kolmella rastilla. Mitali on kuitenkin mitali, Jussi tokaisi.

Miehissä Topi Penttinen sijoittui yhdeksänneksi ja SM-plaketille. Vahvan alun jälkeen sadan metrin ratsivälillä tuli puoli minuuttia takkiin ja sen jälkeen sijoitus vakioitui kymmenennen tilan paikkeille ja se pysyi loppuun saakka. Akseli Ruohola oli hyvä karsinnassa, mutta finaalissa tuli pieniä virheitä rastinotoissa ja sija neljätoista 23 sekuntia Penttisestä. oli pettymys. Voiton otti Miikka Kirmula.

MS Parman junioreista plaketeille pääsivät Niklas Ekström viides H18:ssa ja Akseli Karttila samassa sarjassa kymmenes. D40:ssa Sanna Paukkunen oli viides.