| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mitaleja SM-keskimatkalta ja viestistä

D17-tytöt mitalit kaulassa, Lottelle hopeaa, Elisalle pronssia.

SM-hiihtosuunnistuksen keskimatka ja viesti 29.2. – 1.3. Aakonvuorella Haapajärvellä

Hiihtosuunnistuksen SM-viikonloppu Haapavedellä oli pitkään vaarassa peruuntua lumenvähyyden vuoksi. Aivan viime metreillä kilpailumaastoon satoi lumi ja kilpailut pystyttiin järjestämään loistavissa olosuhteissa, aurinkoisessa ja talvisessa pakkassäässä.

EM- ja MM-kisakävijät Niklas, Lotte-Line ja Wille selviytyivät mainiosti pitkän arvokisaviikon jälkeen ratamestarin asettamista haasteista. Ekströmin sisarukset saavuttivat molemmat hopeaa, Niklas H20-sarjassa vain + 11 sekuntia jääneenä KyS:n Väinö Kotrolle. ”Ihan hyvä pöhinä oli päällä tänäänkin”, kommentoi Niklas.

Lotte-Line puolestaan taipui hopealle +31 sekuntia OH:n Ansa-Lotte Ojanaholle. ”Vähän olin väsynyt kisaviikon jälkeen, mutta startin jälkeen sain skarpattua itseni vauhtiin”. Elisa saavutti toistaiseksi kauden parhaimman suorituksensa samassa sarjassa 7,7 km:n radalla sijoittuen upeasti kolmanneksi. ”Maltoin tarpeen tullen pysähtyä lukemaan karttaa, eikä virheitä tullut”, kertoi Elisa. Wille sujutteli neljänneksi perussuorituksellaan. Olli Mäkipää oli seuran paras seniori sijoittuen kuudenneksi H75-sarjassa ja Anu Ekström D50-sarjassa sijoittui yhdenneksitoista.

Nikkelle hopeaa, Willelle neljäs sija.

SM-viestit

H20-sarjaan sai tänä vuonna osallistua yksi toisen sukupuolen edustaja ja niinpä EM- ja MM-kisakävijät muodostivat taistelukelpoisen joukkueen saavuttaen hopeaa. Lotte avasi viestin sujuvalla suorituksella ja vaihtoi toisena vain 1.30 min Valkeakosken joukkueen perässä. Niklas hiihti toisella osuudella ja vaihtoi ensimmäisenä, 30 s. Hakaa edellä. Wille kävi ankkuriosuudella kamppailua Hakan ankkuirin Seeti Salosen kanssa. Välillä Seeti oli edellä, välillä Wille. Mitalin väri ratkaistiin loppusuoralla.

Yhdeksän päivän aikana tuli EM- ja MM-kisaajille kuusi starttia, joten nyt parin viikon huili tulee tarpeeseen.

Seuraavaksi SM-mitaleista kamppaillaan sprintin ja pitkänmatkan kisoissa Lapin lumirastien yhteydessä Kemissä maaliskuun lopussa.