| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma 15., Kalevan Rasti voittoon

Arto Talvinen, kärki Tiomilan yössä 2-osuudella, Heikelän jalanjäljillä!!!

Ja eikun menoksi.lets go!

Tiomila oli jälleen kahden kauppa, missä voittovuorossa oli Kalevan Rasti huippuankkurinsa Thierry Gueorgiou kuskistaessa selvästi Haldenin Olav Lundanesin.

Varsin erikoinen avausosuus koettiin Tiomilan yössä. 22 joukkueen kärkiletka eteni pitkään yhdessä kasvattaen eroa kakkosryhmään ja tuohon kärkiryhmään MS Parman Matti Koivisto hivuttautui heti eka väliajan jälkeen. Hallittu juoksu valppaana turvallisesti ryhmän keskellä toi miehen vaihtoon sijalla yhdeksän 13 sekuntia johtaneen NTNUI: n jälkeen. Matti teki, minkä lupasi. Kakkosryhmä jäi yli neljän minuutin päähän.

Ja mitä teki nuori mies 18v Arto Talvinen kakkososuudella. Jäätävän hallittu suoritus, välillä omiakin ratkaisuja tehden, poika karkasi NTNUI miehen kanssa ja takaa-ajajien tehdessä karkean virheen lähetymisrastille, ero niihin kasvoi kolmeen minuuttiin. Huippuna oli kärkitila varoitusrastilla, eikä siinä sekunti vaihdossa painanut mitään. – Oli pakko välillä alkaa hallita tilannetta, kun omasta mielestä mentiin niin hiljaa, Talvinen purki onnistumistaan.

Matti Koivisto teki sen, mitä lupasi, kärkiletkassa vaihtoon avausosuudelta!

– Ei löydy sanoja, Artolla ja Matilla mahtavan hallitut suoritukset. Tommi taas teloi nilkkansa alkumatkasta. Varmaan se kivipohjaisessa maastossa haittasi. Mutta ei Tommi sillä selitellyt, vauhti vaan ei yksinkertaisesti riittänyt, toki muutamia pikku virheitäkin oli tullut, kertoi Pauke pelipaikalta.

Sitä tosi  "långan" paikkaa ei sitten Lasselle tullut, ainakaan alusta saakka, mutta kyllähän sieltä hyväntuntuinen letkakin lopulta kasautui, mm. Linne, Ravinen ym...Kärkiletka vaan eteni kaiken aikaa vähän nopeammin ja vaihdossa 11 miehen kärki oli 17 minuuttia 18 miehen kakkosletkaa edellä. Ihan pientä haparointia tuli.  Hyvä torjuntavoitto! Mainittakoon, että Lasse tuli viimeiset 2km ilman karttaa, kun ei nähnyt syytä alkaa keräilemään sitä piikkipuskasta.  Vaihdossa MS Parma oli viidestoista.

Asgeirilla ei ollut kulkupäivä, mutta onneksi voimaa löytyi. Samoin lippukin löytyi jo alkuunsa hajonneesta kompassista huolimatta. Maalissa kun katsottiin, niin upouusi kompassi näytti 90-180 astetta väärään suuntaan... Onneksi matkassa oli varalaite.

– Samanlainen suoritus, kuin on nyt ollut, kotimaassakaan ei suunnistus ole vielä lähtenyt kulkemaan. Pariin otteeseen olin aivan hukassa, viitisen minuuttia pummasin, Sami Hämäläinen harmitteli.

Juha Peltola sätti itseään parista puolen minuutin virheestä, mutta vauhti oli kuitenkin normaalin purevaa. Vaikkei sijoitus noussut kuin pykällällä(18.), niin nippu kovia joukkueita oli jo  iskuetäisyydellä.

Ruotsissa pari viikkoa harjoitusleirillä ollut Stepan Kodeda, hoiti myös leiviskänsä. Toki pikkuvirheitä tuli. Vähän varmistellen piti itsenäsesti suunnistaa lähes koko matkan, kun muita ei ollut näköpiirissä.  Parin joukkueen kuittaus vei sijalle 16.

Peeter Pihl ampaisi kovalle ysiosuudelle tyhjästä välistä, mutta myös häneltä löytyi vauhtia yksinkin suunnistaen

Yury Tambasau pääsi ankkuriosuudelle sijalta 15 myös tyhjään väliin täyttäen ankkuriodotukset hienosti  vahvalla tekemisellä. Yksi isompi virhe ja pari kaarrosta tuli saatuaan ulalla olleen  TuMe:n viime vuoden maailmanmestarin Edgars Bertuksin kiinni.

Kirivaihteen puuttuminen ärsytti kuitenkin nytkin maalissa. Ratkaisua piti yrittää metsän puolella, nyt se ei tuottanut tulosta. Taakse jäi iso sentään nippu kovia ankkureita. Kolme tippui muodostuneesta jo vähän ennen loppua, mutta neljän miehen kiriryppäästä jäi käteen jälkijuna, kun 12. sija olisi ollut tarjolla.

– Kyllähän tuo oli jännä viesti. Alkuun fiilis tosi korkealla Matin ja Arton huippuvetojen ansiosta, mutta sitten se vähän latistui nousten kuitenkin loppua kohti. Rehellisyyden nimessä on sanottava, että kyllähän se Tommin jalka oli siinä kunnossa, että maalista piti mies auttaa huoltoon.

Jälleen toteutui se, että 3-4-osuuksilla on lopputuloksen kannalta erittäin  paljon painoarvoa. Joukkueen peruspositiivinen eteenpäin suuntautuva olotila kisan jälkimainingeissa tuntuu tosi hyvältä. Nyt oli pienestä kiinni. Jos nyt jotain, niin pieni harmistus, kun Ankkuri ehti niukasti  ennen maalivaatteen alle, meidän piti olla alueen paras joukkue, Pauke analysoi pikku pilkkeellä  tilannetta illan korvalla.

Muutama kuva

- Jamo -