| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miesten Tiomila-tavoite 3 minuutin päässä

Näillä miehillä juostiin 2023 Tiomila.

Jo päivällä juostu naisten viesti kertoi, että maasto on todella vaativaa. Vaikka yleisluonne oli tasaista ja paljon kompassia vaativaa, niin äärimmäisen pienipiirteisissä rinteissä oli tilaa riittäville hajontarastiryppäille, joissa tehtiin runsaastikin virheitä.

NTNUI Trondheimista nousi aamuvarhaisella mielenkiintoisen ja vaihtelevan Tiomila-viestin voittajaksi Skellefteåssa sunnuntaina. Tampereen Pyrintö nousi kakkoseksi Fabian Abersoldin ankkuroimana. Kymppisakkiin suomalaisita mahtuivat vielä Kalevan Rasti neljäs, Helsingin Suunnistajat seitsemäs, Turun Metsänkävijät yhdeksäs.

MS Parman taktiikka, kovat pyssyt loppuun, onnistui ja joukkue nousi lopulta kolmanneksitoista.

‒ Harmittaa henkilökohtaisesti tosissaan, ettei tavoitteemme kymppisakkiin sijoittumisesta toteutunut vieläkään. Nyt jäimme siitä kolmisen minuuttia. Olemme ihan liian monta kertaa yltäneet sijoille 11-20. Nyt oli palikat kohdallaan, virheitä tuli tosi vähän eikä yhtään isoa, manageri Samuli Salmenoja totesi.

Kakkonen ei kuvanottovaiheessa ollut 10-miehinen.

Oli huonoa tuuriakin lähdössä. Joukkueet talutettiin ulos hallista ravistaritn tapaan mönkijän perässä ja laukauksen jälkeen sai mennä.Toisessa rivistä lähtenyt Tuukka Mäkinen kaatui joutuen takaatulleiden sullomaksi ja sai ruhjeita. Kesti tovin löytää juoksurytmi, mutta keskittyminen suunnistuksen oli kipujen vuoksi vaikeaa. Eka väliajoissa Mäkinen oi 25:s, mutta joutui loppua kohti taipumaan ja tuli vaihtoon sijalla 64 vajaat neljä minuuttia kärjestä.

Eero Heinonen toisella osuudella ei yksinäisessä välissä juosten saanut kärkeä kiinni. 24 sijan parannus antoi kuitenkin sijan 40, mutta kärki eteni jo seitsemän minuuttia edellä.

Seuraavat kaksi olivat ns. putkiosuuksia, joilla letkat etenivät tiiviisti paketteina. MS Parman letkassa vauhti oli hitaampaa kuin mitä keulassa mentiin. Niinpä Niklas Ekströmin ja Artem Popovin juostua sijoitus oli 36 ja piikkiin oli eroa 13,5 minuuttia.

Vauhdikkaassa maastossa edettiin tasaisia alueita paljolti kompassilla hyödyntäen välillä polkuja. Vauhti oli kovaa, eikä kärkitiloille enää ollut asiaa. Peeter Pihl lamppu päässä viidennellä osuudella nosti pari sijaa. Mies totesi radan olleen vaativan ja raskaan.

Hajontaparilla Topi Penttinen nosti peräti kymmenen sijaa 24:nneksi yhdestä pienestä koukusta huolimatta ollen 24 minuuttia kärjetsä

Akseli Ruoholalle vesi maistui aamuauringossa onnistuneen ankkuriosuuden jälkeen.

Lopuilla neljällä osuudella ei ero kärkeen kasvanut enää kuin pari minuuttia. Arto Talvinen koukkasi yhdellä rastilla minuutin, mutta muuten vauhti kohdillaan. Jonas Hubacék sai nauttia maailmanluokan vetoavusta pitkään ja Kristo Heinmann yhdeksännellä osuudella teki varmaa ja hyvää työtä nousten sijalle kuusitoista.

Ankkuri Akseli Ruohola oli suorastaan huippuonnistuja. Hän oli suomalaisankkueista paras ja jäi osuuden nopeimmalle vain puolisen minuuttia. Maalissa voittajajoukkue oli 26 minuuttia ennen MS Parmaa.

MS Parma kakkosen aloittaja, vielää junioreihin kuuluva, Jürgen Jonas teki nappijuoksun ja vaihtoi yhdeksäntenä 50 sekuntia piikistä. Jatkossa nuorista mihistä koostunut joukkue asettui sijoille 50-60 ja oli maalissa 49.

Tavoitteen jäätyä saavuttamatta ei majapaikalla löytynyt syytä hurraahuutoihin. Pitkällä kotimatkalla tunteet sentään tasoittuivat ja tulokseen oltiin tyytyväisiä.