| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehillä noususuhdanne Tiomilassa

Nämä miehet olivat tulessa Tiomilan yössä ja aamun sarastuksessa.

Örebron erämaat tarjosivat odotettua gps-viihdettä, kun tarjolle tuli megapummeja kokeneillekin joukkueille. Lopputuloksen kannalta varsin ratkaisevaa oli jälleen långa nattenin lähtöasemat.

Kymmenen joukkueen kärkiletka pysyi todella pitkään yhdessä juosten. Jatko-osuuksilla vähitellen pakka hajosi, eikä ankkuriosuudella enää joukkueiden välillä tapahtunut juurikaan kuin sijan kahden muutoksia. Sen verran suuriksi oli aikaerot kasvaneet.

OK Linnen ankkuri Albin Ridefelt piti johtoasemansa alusta loppuun saakka ja joukkue sai tuulettaa Tiomilavoittoa ennen OK Ravinenia. Parhaaksi suomalaiseksi joukkueeksi nousi Tampereen Pyrintö. KooVee oli seitsemäs, Kalevan Rasti kymmenes. Neljänneksi parhaana suomalaisjoukkueena MS Parma viidestoista, 2019 23.

Lentokentän passintarkastusjonossa oli sen verran aikaa, että managerin ajatuksia kisan jälkeen tuli kuultua. Kilpailukeskus ja kaikki järjestelyt olivat ensiluokkaisia, eikä sadettakaan riittänyt enää kisan ajaksi.

Maastopohja oli raskas ja kun se nopeasti selvisi, erilaiset kiertoreitinvalinnat olivat valttia. Ratkaisujen paremmuutta oli vaikea lähtörastilla arvioida. Yleensä letkat pysyivät pajolti samoissa ratkaisuissa, mutta hurjiakin vaihtoehtoja toteutettiin.

– Erittäin positiivinen fiilis, vaikka tavoite kymppisakkiin pääsystä ei toteutunutkaan. 15. sija tuli nyt perussuorituksella. Pitkän yön kolmosletkaan jääminen oli sinänsä ratkaiseva. Neljä ensimmäistä osuutta menivät jotakuinkin odotetusti, mutta kolmisen minuuttia jäi vajaaksi kakkosletkasta, Salmenoja analysoi.

– Kolme ensikertalaista Eero, Tuukka ja Aaro juoksivat hyvin. Mitään aiemmin monasti koettua romahdusta ei nyt tullut. Tällä porukalla olisi ollut kiva juosta Jukola, mutta ne ajatukset täytyy siirtää tulevaan vuoteen.

Viimeinen vaihto Jonas tuo, Aksu vie!

Avausosuudella hajontojen erilaisuus vaikutti tekemiseen. Arto Talvinen jäi alun hajonnalla minuutin päähän letkaruuhkaan, mutta muutama rastiväli myöhemmin hän keikkui jo kärkipaikalla vetohommissa.

– Viimeinen hajonta juostiin tosi hitaasti ja siinä muut hajonnat pääsi karkuun. Olin yllättynyt, kuinka kaukana oltiin kärjestä vaihdossa. Joukkue teki tasaista työtä läpi viestin ja isoilta virheiltä vältyttiin. Ekojen hajontojen jälkeen oli onneksi vielä aikaa ohitella, mutta siinä lopussa oli vaan todettava, että ei tullut kärkipaikkaa tänäkään vuonna, Talvinen myhäili.

Ehkä pientä jännitystäkin oli ilmassa, kun Eero  Lapila läksi osuudelleen eka kerran ykkösjoukkueessa. – Joo, kivaa oli ja hyvä letka oli alusta alkaen. Juuri ennen hajontoja akkuliivi aukes, enkä saanut sitä heti laitettua takaisin. Se häiritsi tekemistä. Vasta reilun kilsan jälkeen päätin, että nyt se on pakko laittaa kiinni. Jälkikäteen ajateltuna tein tyhmästi, kun en heti  sitä tehnyt ja ehkä just sen takia tipuin Järlan letkasta. Mutta muuten ihan hyvä veto, Lapila totesi tyytyväisenä.

Långa natteinilla Yury Tambasaun letka ei onnistunut tekemään parhaita valintoja pitkillä väleillä. Aikaero kärkeen kasvoi tasaisesti ollen vaihdossa 12 minuuttia ja joukkueen sijoitus 18. Ihan ei Yuryn vauhti riittänyt loppuun saakka, ja niinpä Henrik Väisänen joutui 6. osuudella pitkään suunnistamaan yksin.

Hajontaparilla Henkka ja Niklas Ekström etenivät suunnilleen samaa vauhtia. Tuukka Mäkiselle seitsemän kilometrin putkiosuus sopi kuin nappi silmään. Juoksvauhtia riitti vaihtoon saakka ja samalla hän juoksi minuutin kärkeä kiinni.

Jonas Hubacék nosti joukkueen sijoitusta kolmella pykälällä viidenneksitoista eikä Ruoholalla ollut enää mahdollisuuksia sitä parantaa aikaerojen vuoksi.

– Vaikea päivä fyysisesti. En saanut sellaista hyvää iskuvaihdetta päälle alussa ja lopussa lihakset alkoi iskeä jumiin ja vauhti hiipumaan. Taidollisesti ihan kelpo veto, sain onneksi pidettyä suorituksen hallussa ja sijan pidettyä. Hieno maasto oli kyllä ja kiva juosta 10milaa pitkästä aikaa, Ruohola kuittasi.

Kakkosjoukkue klaarasi postinsa tasaisen tahtiin. Aleksi Karttilan neljännen osuuden jälkeen sijoitus asettui seitsemänkympin paikkeille, käväisi kahden seuraavan osuuden jälkeen kuudessa kympissä, mutta pysyi sitten  vakaasti ja oli maalissa 68.