| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehet viides, naiset seitsemäs Viestiliigan finaalissa

Viestiliigan finaalin ratkaisut jäivät  ankkuriosuuksien loppuun, naisilla jopa viimeisille sadoille metreille. Tilanteet vaihtelivat nopeasti, mihin vaikutti Peeter Pihlin isosti hajautetut radat ja juoksijoiden suunnistusvirheet, joita tuli yllättävän paljon.

Kiviseen jyrkkään mäkeen miehet painuivat.

Miehissä MS Parma oli voittotaistelussa mukana vielä varvauksen TV-rastilla, mutta sitten Akseli Ruoholan ote kirposi. Kuntorata-alueella omalta reitinvalinnalta suunta kohti rastia oli pahasti pielessä. Toista minuuttia tuli takkiin kakkosijaan. Jäljellä oli viestin maaliin tuominen sijalla viisi.

Avausosuudelta Arto Talvinen itselleen kovin hyvää arvosanaa antanut. – Tosi helppoa vitosrastia koukkasin melkein 2,5 minuuttia. Kokonaisarvosana välttävän ja huonon välimaastoon. Lopussa ero kärkeen kutistui minuuttiin ja yllätys, manageri Samuli Salmenoja ehti sekunnin ennen vaihtoleimaukseen.

Sami Hämäläisen positiivinen suoritus miellytti. Pitkä poissaolo kilpailuista ei näkynyt tuloksessa ja jalkakin nousi kevyesti. Puolimatkassa ero kärkeen oli 1,5 minuuttia,mutta Ikaalisen koukkaillessa se kuihtui puoleen minuuttiin pitkästä hajonnasta huolimatta. Vaihdossa mies oli lähes yht'aikaa HS:n kanssa antaen Ruoholalle namupaikan Olli Ojanahon vauhtiin.

Sami toi, Aksu vei!

Voiton otti Ikaalinen ankkuri Eetu Savolaisen hyvällä suorituksella. HS:n Ojanaho oli kärjessä vielä varvauksessa, mutta pieni virhe ja vähän pitempi viimeinen hajonta satoivat Savolaisen laariin. Hiisi oli kolmas.

MS Parman kakkonen oli 13., nelonen 19.ja kolmonen 23. 48 joukkueen joukossa.

NAISTEN VIESTIN parikymmentä joukkuetta pirstoutui heti Peeter Pihlin ensimmäisellä hienolla hajonnalla. Maija Sianoja ja TP:n Lotta Karhola karkasivat minuutin päähän. Karhola kompastui heti seuraavaan hajontarastiin ja Sianoja pääsi karkuun.

Tasaisella alueella avonaisessa maastossa monista kumpareista se oikea pysyi vaan piilossa. Samoilla seuduilla pyöri jo useita joukkueita ja aikaa meni nelisen minuuttia ennen kuin Maija leimasi. – Alussa oli kuntorataa ja tuli juostua vähän jalat alta. Menohaluja oli. Oli se kolmonen kauan kadoksissa!

Takamatkaa varvauksessa oli puolitoista minuuttia. Seuraavalla hajonnalla kärkijoukkueet pyörivät urakalla ja Sianoja nousi taas piikkipaikalle tuoden joukkueen kärjessä vaihtoon.

Maija laskettelee kärjessä kohti vaihtoa.

Sanna Paukkusen etumatkan Paimion Inga Dambe kelasi ensimmäisen hajonnan jälkeen kiinni. Damben vauhti oli vähän kovempaa, mutta Paukkunen pysyi tuntumassa aina neljän kilometrin kohdalle saakka. Kasirastin lähekkäiset hajonnat pakkasi porukkaa ja vierähtihän siinä pari minuuttia ennen kuin lippu osui silmään.

Sijalta viisi vajaa neljä minuuttia kärjestä Anni Heikkonen pääsi ankkuroimaan. Toisella hajonnalla tuli isoin virhe, mutta muuten meno oli sujuvaa. Pidemmän hajonnan kautta mennen pari joukkuetta pääsi ohi ja MS Parma oli seitsemäs.

Viesti ratkesi kolmanneksi viimeisellä rastilla, kun pitkään johdossa ollut Piffenin Amy Nymalm sakkasi sivulle rinteeseen. Pyrinnön Saila Kinni kuittasi ja Rastikarhujen Mira Kaskinen tuli peesissä kakkoseksi.

Tukevaisuutta naisten ryhmään, Tessa Salmialta hyvä ankkuriosuus!

MS Parman kakkonen oli viestissä viidestoista. Sen ankkuri 17-vuotias Tessa Salmia oli yksityisajoissa toiseksi nopein naisistamme.