| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehet kahdeksas Kvarkenissa

Arto Talvinen veti hienon ankkuriosuuden. HANNA LINDGREN

Tampereen Pyrinnön naiset ja Helsingin Suunnistajien miehet voittivat suunnistuksen Viestiliigan kolmannen osakilpailun Vaasan kupeessa Mustasaaressa sunnuntaina.
Erittäin peitteinen ja huomattavan kivinen Märkenkallin tuulivoimapuiston maasto pisti suunnistajat koville, ja kilpailussa nähtiinkin isoja virheitä.

Naisten kolmen osuuden viestissä oli ratkaisun makua jo toisen osuuden jälkeen, kun Pyrinnön Saila Kinni repi yli neljän minuutin eron kilpakumppaneihinsa. Ankkuri Anni Haanpäällä ei ollut ongelmia tuoda Pyrintöä kauden toiseen voittoon.

MS Parman nuorten naisten joukkueen avaus ei mennyt odotetusti. Elsa Ankelon ensimmäinen hajonta oli pitempi ja se tarkoitti heti minuutin takamatkaa. Kun jatkossakin eteneminen letkassa oli hitaampaa kuin kärjessä, ero kasvoi vähitellen. Ennen tien ylitystä rastiväli meni pitkäksi ja siihen hukkui pari minuuttia. Vaihdossa sija oli neljätoista.

Venla Lehtonen osuutensa puolimatkaan puhtaasti ja oli parhammillaan kymppisakissa. Maaston kivikoisimmalla alueella vauhti hiipui ja vaikkei virheitä tullutkaan joukkueen sijoitus oli edelleen neljätoista.

Ankkuri Emma Katajamäki suunnisti myös pitkään puhtaasti hyötyen myös kuuden naisen letkasta. Loppuosalla hän juuttui hankalaan tiheikköön ja samalla letka hävisi silmistä. Loppu oli näin vähän hitaampaa, mutta sijoitus nousi yhdellä.

Miesten viestin avausosuusuudella Topi Penttisellä oli vaikeuksia. Eka väliajalla hänellä oli kakkosen Niklas Ekströmin kanssa kaksoisjohto. Toinen hajonta oli vaativa ja Penttisen pakka hajosi. Ekström jatkoi vaihtoon saakka kärkikolmikossa, Pettinen vaihtoi vasta sijalla 47, seitsemän ja puoli minuuttia kärjestä.

Eero Heinosen takaa-ajo oli onnistunut ja selkiä tuli vastaan, vaikka letkat matkantekoa hidastivatkin. Sijalta viisitoista Arto Talvinen pääsi ankkuriosuudelle. Mies teki sen mitä oli tehtävissä. Iso kärkiryhmä oli tavoittamattomissa, mutta hienosti sijalla kahdeksan tuli maali vastaan.

Mahtavan hieno  nousu joukkueelta. Ohitettavia joukkueita oli nelisenkymmentä. Hidasteista huolimatta aikaero kärkeen venyi vain kolmisen minuuttia.

Seuran kakkonen oli sijalla 29, kolmonen sijalla 41 ja nelonenkin 74. sadan joukkueen kisassa. Viestin voitti Helsingin Suunnistajat.