| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mestaruus ja kaksi hopeaa SM-sprinteistä

Amanda Yli-Futkalle sprintin SM-kulta. TIMO MIKKOLA

Kauden ensimmäisistä hiihtosuunnistuksen SM-mitaleista kilpailtiin Kouvolan Valkealassa napakassa pakkassäässä. Kouvolan Suunnistajien järjestämään sprinttiin starttasi lähes 500 kilpailijaa.

- Aamupäivän karsintakilpailussa oli aika jännittävän jäiset olosuhteet, mutta iltapäivällä  oli tarjolla mahtava harjumaasto, jossa olosuhteet olivat hyvät. Jonkin verran maastoon syntyi oikoja, mikä muuttaa aina hieman ratamestarin asettamia olosuhteita.

Niklas Ekström hiihtosuunnisti Kouvolassa uransa ensimmäisen aikuisten sarjan SM-mitalin. Mestari Aapo Viippolan suksi kulki komeasti loikalla kartanvaihdon jälkeiseen jyrkkään ylämäkeen. Eroa Ekströmiin tuli vaivaiset 17 sekuntia.

- Alkuun oli hieman vaikea käynnistelläkonetta. Olisi vaatinut ehkä parempaa alkuverryttelyä. Fyysisesti loppua kohden tuntui hyvältä. Aika lähellä täydellistä oli oma veto tänään teknisesti. Aina ei voi voittaa ja tyytyväinen olen tähän hopeamitaliin, kertoi Niklas Ekström.

Kakskymppisissä tytöissä MS Parma sai juhlia kaksoisvoittoa.  Amanda Yli-Futka ja voitti ja Lotte-Line Ekström oli toinen.

– Aina mestaruuteen pitää olla tyytyväinen. Suksi liikkui ihan kivasti, mutta suunnistus vähän tökki, tein kaksi virhettä, toinen kakkosella ja toinen kolmosella. Kartan vaihdon jälkeen toinen lenkki ihan OK, Amanda totesi.

– Radan alkupuoli meni tänään hyvin ja johdin kisaa kartanvaihdossa. Kartanvaihdosta tein huonon reitinvalinnan ja sen jälkeen 40 sekunnin virheen. Siihen se kisa sitten kaatui, kertasi 1.13 Amandalle jäänyt Lotte.

Elisa Pirilä oli neljäs. Eroa pronssiin jäi 46 sekuntia. Virheitä oli alkuun tullut liikaa lopun sujuessa selvästi paremmin.

H21: 2) Niklas Ekström MS Parma 14.20, 13) Peeter Pihl (U) MS Parma EST 16.42, 14) Henrik Väisänen MS Parma 16.46, 18) Wille Laitamäki MS Parma 18.05.

D20: 1) Amanda Yli-Futka MS Parma 16.15, 2) Lotte-Line Ekström MS Parma 17.28, 4) Elisa Pirilä MS Parma 19.11.

D17: 15) Saana-Mari Ekström MS Parma 20.55.

H15: 15) Lassi Ekström MS Parma 17.01.

H55 2,9 km: 21) Thomas Ekström MS Parma 15.07.

D55 2,4 km: 5) Anu Ekström MS Parma 11.53.