| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Menestystä Viestiliigan toisessa osakilpailussa

Elsa ja Sonja hyvin mukana startissa. TOUHO HÄKKINEN

FinnSpring-viesti oli samalla Viestiliigan toinen osakilpailu, joka suunnistettiin Ilmajoella upeassa avokalliomaastossa. Lähestyvä Tiomila oli houkutellut runsaasti joukkueita testaamaan tulevia kokoonpanojaan suurviestiin.

Santavuoren maasto on yksi parhaista pohjalaismaastoista, josta löytyy useampi avokalliomäkialue pienipiirteisine rinteineen, sekä mäkien välissä pohjalaista monimuotoista talousmetsää. Maastopohja on osin kivikkoinen, mikä antoi oman mausteensa kovauhtiseen suunnistamiseen.

MS Parma oli vahvasti mukana kolmella naisten ja seitsemällä miesten kokoonpanolla, ihan kaikkien suunnistajien pelikunto ei mahdollistanut mukana oloa.

Naisten viestissä Tampereen Pyrintö oli lopulta ylivoimainen kolmen ja puolen minuutin erolla Lahden Suunnistajat-37:ään. MS Parma sai kaksi joukkuettaan kymppisakkiin, mikä tyydytti valmennusjohtoa. MS Parma on nyt neljäntenä Viestiliigassa ja kakkosjoukkuekin on kahdeksantena.

Maija Sianoja päättäväisesti matkaan. TOUHO HÄKKINEN

Elsa Ankelon avausosuus sujui mainiosti kärkiletkssa koko osuuden ajan ja vaihtoon tyttö puristi kolmantena.

‒ Jälleen kerran perusvarmaa tekemistä. Fyysinen vire oli pienoinen kysymsymerkki, sillä Kevätyön jälkeen sairastelin viikon verran. Jalka oli kuitenkin hyvin syönnillä ja rastitkin napsuivat mukavasti virheittä haarukkaan, Ankelo iloitsi.

Toinen osuus muodostui tällä kompastuskiveksi. Tessa Salmi epäonnistui heti ensimmäisellä hajonnalla ja toiseksi viimeinen rasti oli pitkään haussa. Kärki karkasi kahdeksan minuutin päähän ja sija oli 14.

Ei kai siinä… oli vaan täydellinen ohipäivä. Alamäki alko ykköseltä kun turhan huolimattomasti samaistin siihen kohteet. Sain homman haltuun mutta jäi ihan valtava ärsytys päälle ja se vaan kasvoi loppua kohden. Kun tokavikalle leipoi vielä kunnon koukut ei kauheasti maalissa hymyä irronnut. Harmittaa joukkueen puolesta mutta toivottavasti revanssia sitten 10milassa viikon päästä!

Maija Sianojalla oli menopäivä ja kisan nopeimpana ankkurina hän nousi viidenneksi.

‒Maastoaskel oli jo parempaa kuin Kevätyössä. Tasapainoinen suoritus ja sain tästä maastosta revanssin v. 2016 SM-viestin jälkeen. Tänään homma oli paljon paremmin hallussa kuin 8 vuotta sitten. Odotin ehkä vähän vaikeampia ratoja ja oikeastaan rastilippujen melko näkyvä sijainti helpotti monessa kohtaa suunnistusta. Kokonaisuutena jälleen hyvä panos, kun saatiin kaksi joukkuetta kymppisakkiin. Virheiltäkään ei vältytty, mutta otetaan tästä opit talteen seuraavaan viestiin.

MS Parman kakkosjoukkue oli kymmenes. Sonja Julkunen avausosuudella pysyi mukavasti mukana jääden vain pari minuuttia kärjelle. Sanna Paukkunen kakkososuudella nousi sijalta kuusitoista sijalle yksitoista ja oli vaihdossa pari minuuttia ennen Tessaa.
Alexandra Enlund ankkurina säilytti hyvin joukkueen asemat nousten pykälällä kymmenenneksi.

MIEHET SIJALLA SIJALLA KAKSI JA SEITSEMÄN

Oskari Lepistöltä vahva veto ankkuriosuudella. JUHANI HEITTOLA

MS Parman viestipanostus tuotti tulosta Viestiigan jatkuessa, kun sen kaksi joukkuetta oli kärkitaistossa mukana alusta saakka Ilmajoella sunnuntaina. Se on Viestiliigan pisteissä nyt kakkonen.

Miesten kolmen osuuden viesti ratkesi ankkuriosuuden loppupuolella, kun Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho ja MS Parman Akseli Ruohola ottivat mittaa toisistaan. Lopulta Ojanaho oli viimeisessä ylämäessä vahvempi ja Helsingin Suunnistajat otti kauden ensimmäisen voittonsa.

Viikon päästä Ruotsissa juostava Tiomila houkutteli reilut sata joukkuetta testailemaan miehistöään suurviestiä varten. MS Parman miehet eivät osalistuneet lauantain pitkän matkan kisaan, vaan hakivat maastotuntumaa lyhyellä matkalla ja näin säästäen energiaa viestiin seitsemällä joukkueella.

MS Parman kaksi joukkuetta aloittivat tosi vahvasti ja tulivat vaihtoon kaksoisjohdossa. Ykkösjoukkueen Arto Talvinen oli neljäntoista joukkueen kärkiletkassa iskupaikalla ja mitä pidemmälle viesti edistyi, niin Talvinen otti veturin homman haltuun.

Akseli Ruohola joutui tällä kertaa antamaan periksi Olli Ojanaholle. JUHANI HEITTOLA

− Hallittu suoritus alusta saakka. Muutamassa kohtaa piti hakea oma hajonta yksin, kun muut menivät kauemmaksi. Vauhti oli suht leppoisa, niin reilusti voimia säästyi loppuun ja kiri irtosi hyvin riittäen kärkipaikalle, Talvinen myhäili.

Kakkososuudella viestiä vei paremmin hiihtosuunnistajana tunnettu Niklas Ekström, jonka juoksukunto oli vahva.

− Kokonaisuudessaan nappisuoritus. Muutama kaarros tuli rastiväleillä. Oli helppo startata hyvistä asetelmista ilman takaa-ajoa, kun fyysinen virekin tuntui olevan hyvä, Ekström totesi.

Ankkuriosuudelle lähti edelleen neljätoista miestä minuutin sissällä eli peli oli vielä täysin auki. Jo ensimmäinen väliaika kertoi, että voittotaistelussa oli enää viisi joukkuetta mukana. Puolitoista kilometriä myöhemmin Ojanaho ja Ruohola olivat jo karkuteillä.

− Joukkuekaverit petasivat hyvin paikan, josta oli aikas mukava lähteä metsään. Sain homman hyvin haltuun. Pian oltiinkin Ollin kanssa kaksin karussa ja suunnistettiin yhtä matkaa. Olli sai pienen eron ennen yleisörastia, jota en pystynyt enää kuromaan kiinni loppulenkillä. Tokavikalle tuli vielä pieni virhe, mutta onneksi kakkostila säilyi. Hyvä ja tasapainoinen veto! Tästä kohti Tiomilaa..

Kakkosjoukkuueen espanjalaisvahvistus Luis Nogueira kiri vaihtoon avausouudelta Talvisen vanavedessä sijalla kaksi. Siitä postugalilaisvahvistus Tomás Lima jatkoi ja pysyi hyvin kärkiletkassa mukana vaihtaeni viidentenä 8 sekuntia piikistä.

Ankkuriosuudella Oskari Lepistö suunnisti alun yksin saaden neljän kilometrin jälkeen kaverikseen Kalaven Rastin kokeneen Lauri Nenosen. Lepistö haastoi Nenosen maalisuoralla, mutta ihan ei riittänyt.  Nenonen oli kirissä lopulta sekunnin vahvempi ja Lepistö oli seitsemäs.Upea veto Lepistöltä.