| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Menestystä Suunnistusliigassa

Akseli Ruoholan veto ei riittänyt ihan maalisuoralle saakka.

Suunnistusliigan neljäs osakilpailu kisattiin Kuopion Kortejoella. Miehissä Akseli Ruohola taipui lopussa kahden sekunnin päähän kolmotilasta ja oli viides. Naisissa Enni Jalavan vauhti paranee kaiken aikaa ja nyt tuloksena oli seitsemäs tila.

Kortejoen maasto on savolaisen nopeaa maastopohjaa. Kilpailualue on lähes kokonaan luonnontilaista vanhaa metsää. Korkeuserot ovat kokonaisuutena maltilliset, mutta kallioperän ruhjealueen jyrkkäpiirteisyys laittaa suunnistajan fysiikan koetukselle.

Parhaat kallioiset maastonosat olivat kulkukelpoisuudeltaan erinomaisia, kun taas rinteet olivat varsin kumpuraisia maustettuna kaatuneilla puilla. Maaston pari pientä vihreää aluetta aiheutti muutamille ylimääräistä päänvaivaa.

Miesten voittaja Ikaalisten Eetu Savolainen oli alkumetreistä saakka kärkivauhdissa johtaen jo 1,4 kilometrin kohdalla 20 sekunnilla. Maalissa ykkössija irtosi kahden minuutin erolla Kalevan Rastin Lauri Nenoseen.

Ruohola oli kakkonen eka väliajoissa ja kakkonen myös toisella TV-rastilla, vaikka leipoi siihen puolen minuutin pummin.

–  Se oli ainoa varsinainen virhe, mutta sen jälkeen seuraavat rastit toteutin huonosti. Niilläkin tuli paljon takkiin. Ihan en saanut siis pidettyä suoritusta kasassa loppuun asti. Mutta hyvä suoritus kuitenkin, Aksu totesi tyytyväisenä.

Jalavan työskentely oli tasaisen varmaa  ilman isompia virheitä. – Tänään oli kyllä fyysisesti hyvä päivä. Taidollisesti ei sujunut tänään niin hyvin kuin Lahti-suunnistuksessa. Tein muutamille vaativille rinnerasteille rastinottovirheitä, kun en malttanut lukea karttaa ja hidastaa vauhtia riittävästi. Joka tapauksessa olen loppusijoitukseen ihan tyytyväinen, vaikka vähän virheet harmittavatkin Enni totesi.

Anni Heikkonen oli sijalla 17. ja puolisen minuuttia hitaammalla tuloksella Noora Koskinen 21. Naisten voittaja Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen otti selvän voiton 1,5 minuutin marginaalilla.

16-pojissa Topias Muukkonen oli neljäs.