| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Menestystä Mikonpäivän sprintissä

Kovaa seuraa palkintopallilla, Eeron on syytäkin tuulettaa!

Lähestyvä SM-sprintti Forssassa houkutteli kovatasoisen joukon Tampereelle tekemään viimeistelyharjoitusta Mikon-päivän merkeissä.

3,8 kilometrin radalla kolmen kärki mahtui yhdeksän sekunnin sisälle. Kärki Joni Hirvikallio ja Otto Simosas omaavat jo arvokisakokemusta, mutta kolmas oli varmasti päivän tyytyväisin mies, Eero Heinonen. Simosas jäi Hirvikalliolle kaksi ja Heinonen yhdeksän sekuntia.

Kisa meni hyvin. Taidollisesti sujuvaa tekemistä ja usein oikeat reitinvalinnat. Fyysisesti myös hyvää kulkua. Rata oli hyvä ja tarjosi rytmitystä. Ensi viikonloppuna yksi vaihde lisää ja SM-sprintissä korkealle. Pieni miinus kisaan, että muuten oli hyvä keli, mutta oman suorituksen aikana satoi kaatamalla.

Maija Sianojalla oli kulkupäivä ja tuloksena oli tosi ylivoimainen voitto. Kakkonen Sofia Haajanen jäi 43 ja Merja Rantanen 44 sekuntia. Toki Merja johti vielä kymppirastilla 10 sekuntia, mutta sitten yli puolen minuutin virhe muodostui kompastuskiveksi.

– Alussa jouduin hidastamaan ja ottamaan aikaa suunnistukseen. Vähitellen sain suunnistuksen enemmän eteen ja alkoi tuntua sujuvammalta. Alku olikin teknisempää ja loppu vain selkeämpää toteutusta. Viimeisillä selkeillä väleillä sai laittaa kaasun pohjaan. Alussa myös paikoin melko ruuhkaista rastien ympäristössä, kun tuntui, että melkein kaikki kävi samoilla rasteilla.

Tyttöjen rastireitillä Helka Hanhela oli ykkönen. Tessa Salmia oli kakkonen 18-tytöissä kuten myös Veltti Hanhela  viiskymppisissä. Jussi Ankelo oli 14-poikien nelonen.

Antti Vainio veteli myös ajan, mikä olisi riittänyt kymppisakkiin. – Oli kartta vähän virheellinen  ja juoksin järjestäjien mielestä kielletyn aidan läpi. Se oli 16-17 väli ja muutenkin jäin sillä välillä 15 sekkaa. Tein aiheesta protestin ja se on vielä käsittelyssä kilpailunjohdossa. Mutta ihan mukava kisa oli muuten, aika rennosti kulki ja virheitä reilu 30s. SM kisoihin voi lähteä hyvillä mielin.