| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Maija Sianojalle toinen kiinnitys Vallimailin kiertopalkintoon.

Maija Sianoja oli vauhdissa Vallimaililla.

 

Marraskuun puolivälin unelmasää, pilvipouta ja kuuden asteen lämpötila, helli MS Parman suunnistajia, kun perinteinen "seuramestaruus " ratkottiin 36. Vallimaililla Nousiaisten Pirunportin maastossa.

Vallimailin Perinneyhdistyksen ainoat täysivaltaiset jäsenet  Heikki Andersson ja Vesa-Matti Eura olivat laatineet kahden kilometrin ja seitsemän rastin radan Pirunportin reunoilla oleville, paikoin jyrkkillekin kallioille. Aivan täyttä tavaraa oli tarjolla pienipiirteisessä poluttomassa maaston osassa.

Sateet olivat tehneet sammaleiset kalliot liukkaiksi, mikä vaati huolellisuutta askeltamiseen. Niinpä täyttä vauhtia ei pystynyt kukaan pitämään teknisesti todella vaativalla radalla. Ratamestareille sateli superlatiiveja osanottajilta urakan jälkeen.

Maija Sianojan esitykset ovat olleet kovaa luokkaa koko syksyn ja puhtaalla suorituksella irtosi tasoituksen jälkeen Vallimailin ykkösija. Nopeimman ajan 12.53 kellotti Akseli Ruohola, mutta tasoituksen jälkeen eroa Sianojaan jäi 1.24.

Oskari Lepistön juoksuaika oli toiseksi nopein.

– Ykkösvälillä vähän turhaa mutkittelua, kun ei ollut päämäärä täysin selvillä. Sinällään ratamestarilta hyvä väli heti alkuun, kun oli monenlaista ylitettävää ja piti päättää meneekö suoraan vai mäkiä luovien. Muutenkin alkurata oli haastava. Tarkasti sai mennä. Alussa siis vähän epäröintiä, mutta muuten sujuvaa tekemistä. Hyvää otatusta seurakaverien kanssa matkan varrella, kertasi Sianoja.

– Juoksu ei ollut tänään parhaimmillaan, ei uskaltanut päästellä menemään, sen verran oli rata tekninen. En usko, että parhaallakaan iskulla olisin tänään Maijaa pystynyt lyömään, Ruohola totesi.

Juoksuajallaan toiseksi nopein oli Oskari Lepistö  44 sekuntia Ruoholasta. Se riitti Vallimailin kolmostilaan. Topi Penttinen oli kolmanneksi nopein 13 sekuntia Lepistöstä, mutta tiukassa taistossa se sijaan kuusi Vallimailissa.

Topias Muukkonen nappasi Vallimaililla neljännen tilan.

Nuorimmista junnuista Topias Muukkonen sijoittui Vallimailin neljänneksi. – Ihan hyvä veto, rasteilla en menettänyt aikaa, mutta pitkillä väleillä reitinvalinnoissa olisin voinut parantaa.

Päivän positiivista oli myös osanottajamäärä 42 lähtijää, mikä Vallimailin 36 vuotisessa historissa mahtuu kärkiviisikkoon.  Maijan voitto oli ylivoimainen, mutta sijat 2-7 mahtuivat jo minuutin sisään.

Päivä jatkui 5 kilometrin verryttelysuunnistuksella selvästi loivapiirteisemmässä maastossa. Edustuksen palaverin jälkeen suunnistettiin vielä lamput päässä Parmaharjussa.

Ja vähän historiaa: Vallimaili syntyi elokuussa 1985 Laitilan Jukolan jälkimainingeissa Laitilan Vallijärvellä Parmamailin tasoitustaulukon pohjalta MS-52:n jäsenille Jarmo Jokilan ideoimana niin, että suunnistavat saman n. 2 kilometrin radan. Vuodesta 1998 mukaan tuli perustetun MS Parman miessuunnistajat ja vuodesta 2003 MS Parman kaikkien sarjojen suunnistajat.

Vallimaili 2020 Pirunportissa.

Suunnistajat saavat loppuaikaansa aikatasoitusta ikänsä  ja sukupuolensa perusteella sitä enemmän mitä kauempana heidän ikänsä on miesten pääsarjasta. Tavoiteaika on 12 minuuttia. Tasoitustaulukko on vuosien varrella elänyt ja Perinneyhdistys saattaa sitä peukaloida tarpeen tullen jatkossakin.

Tulospalvelun herkut täältä

Vallimailitulokset 2020

KUVA_ALBUMI

VALLIMAILI_historia