| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Maija Sianoja kärki pitkällä matkalla

Maija Sianojalle voitto pitkältä matkalta.

Katsastusnäyttöjä MM-kisoihin annettiin pitkällä matkalla sunnuntaina Tohmajärvellä. Raskas maasto korkeuseroineen ja monipuoliset reitinvalinnat haastoivat suunnistajat tosissaan. Lisämausteena oli vaihteleva maastopohja aukkoineen, harvennushakkuineen, tiheikköineen ja niitten joukossa polveilevat metsäautotiet ja eritasoiset kulku-urat.

Maaston ominaispiirteenä oli rehevät, mutta hyväpohjaiset kuusivaltaiset vaarat.
Vaarojen rinteiltä  löytyi lehtipuumetsää, jopa koivikkoa.

Naisten sarjassa käytiin kovatasoinen kisa viiden kärjen mahtuessa parin minuutin sisään. Maija Sianoja kulki lähes tasavauhtia Pyrinnön Lotta Karholan kanssa ja onnistui viimeisen rastin otossa kuittaamaan itselleen voiton 15 sekunnin marginaalilla. Vahvasta sprinttisatsauksesta huolimatta kulku maastossa oli yllävänkin hyvää.

– Ihan hyvinhän se maistui tuo pitkä matkakin, vaikka toki oli pienoista epävarmuutta ennen lähtöä. Oli kauden eka pitkä kisa ja pidempi suunnistus ylipäätään, mutta ihan hyvin jaksoin. Alkupuolella tuli jonkin verran turhia mutkia, mutta loppu paremmin, Maija totesi.

Enni Jalava oli kuudestoista. Miehissä Akseli Ruoholalla ei ollut tossu syönnillä ja mies löytyy tuloslistalta sijalta yhdeksäntoista.

16-pojissa Jussi Ankelon viikonvaihde oli täydellinen. Keskimatkan voiton jatkeeksi tuli kärkisija myös pitkällä matkalla ja kaiken lisäksi selvällä kahden minuutin erolla Lynxin Anton Packaleniin. Jussi siirtyi kärkipaikalle pitkän välin jälkeen seiskarastilla Packalenin hukattua runsaasti aikaa, eikä sitten enää piikkipaikastaan luopunut.

– Alussa suunnistus oli vähän epävarmaa ja kakkoselle otin väärän ja hitaamman reitinvalinnan. Loppu tuli ”Full speed - No mistakes”, Jussi kuittasi.

Lauri Aalto oli kahdeksas ja Topias Muukkonen kymmenes.

Venla Lehtonen sijoittui hienosti toiseksi D16-sarjassa.

Ehkä pienoiseksi yllättäjäksi nousi kauden vaihteessa Ulvilasta MS Parmaan siirtynyt Venla Lehtonen. Hän selätti vaativan maaston hyvällä suunnistuksella ja sijoittui toiseksi. Sarjan voitti Hiidenkiertäjien Virna Pellikka.

– Ykköselle oli pitkä väli ja siinä tarjottiin polkukiertoa tai suoraan menoa. Menin suoraan ja sain hyvän tuntuman viistoistatonniseen karttaan ja vaaramaastoon. Loppumatkan suunnistus sujui lähes virheittä ja lippu löytyi. Oli kiva suunnistaa vähän erilaisessa maastossa kuin etelä-Suomessa on totuttu. Tänne täytyy päästä uudestaan, Venla haikaili mielissään.

20-pojissa Oskari Lepistö ei ollut parhaimmillaan. Heti ykkösvälillä tuli takkiin pari minuuttia ja reitinvalinnoissa jäi parannettavaa. Sija oli nyt kahdestoista ja ero kärkeen seitsemän minuuttia.

20-tytöissä Elsa Ankelo parhaana oli kahdestoista. Kisa meni käytännössä pilalle jo 150 metriä pitkällä kolmosvälillä rinteessä, jossa tuhraantui kuusi ylimääräistä minuuttia. Tessa Salmia oli viidestoista ja Lotte-Line Ekström seitsemästoista.