| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mahalasku ja sukellus syvään päähän

Tässä vielä hymyilytti!

MS Parman pitkän pimeän yön Napapiiri-Jukola oli vähintäänkin rankasti kaksijakoinen. Neljä osuutta joukkue eteni kuin unelma ja Eero Heinonen tuli vaihtoon neljäntenä 1.14 kärjestä.

Meniköhän kokemattomuuden piikkiin, kun Niklas Ekström ajautui pusikkoiseen röpelikköön ensimmäisen parihajonnan jälkimmäisellä rastilla ja nelosella suunta oli hukassa. Kahdeksan minuuttin tappio kärjelle ei vielä romuttanut kymppi kärkeen tavoitetta, kun poika oli vaihdossa kuuden mun joukkueen letkassa sijalla 13.

Katastrofi iski kuudennella osuudella. Artem Popov eteni sujuvasti seitsemän  joukkueen letkassa eka väliaikaan. Irtautuminen porukasta jätti miehen yksin poukkoilemaan väärään mäkeen ja aikaa kului. Takaa lähteneitä tuli useitakin näköpiiriin avonaisella laakealla kalliolla, mutta kyyti oikeaan suuntaan menneiltä ei kelvannut riittävästi. Kun vielä seuraavakin lyhyt rastiväli meni koukkailuksi oli homma taputeltu. Sijalla 42. mies tuli vaihtoon runsaat 47 minuuttia johtavasta joukkueesta.

Lukkari-Jukola 2022:n Mirkka Maisila lähdössä viidennelle osuudelle.

Tavoitteen karattua Akseli Ruoholan tehtävä oli tuoda joukkue maaliin. Kymmenen sijaa hän nosti eka kympillä ja harventuneissa porukoissa tyytyi lopun kuusi kilometriä muiden vauhtiin.

Jonas Hubacek jäi alusta saakka vähän hitaampiin letkoihin, kun kahdesta hajontavaihtoehdosta kohdalle osui ykkösellä selvästi hitaampi.    Hän oli kympin kohdalla jo lähes neljä minuuttia kärjestä ja 50.  Lopun onnistuneilla reitinvalinnoilla hän nousi viidenneksitoista vajaat kolme minuuttia piikistä. Loistavasti juossut kakkosen Tuukka Mäkinen oli vain 12 sekuntia perässä.

Topi Penttinen ja kakkosen Aaro Julkunen etenivät paljon samassa letkassa. Isossa kärkiletkassa  lähestyttiin 20 sekunnin päässä keulasta viimeisiä hajontoja, jossa vierähti tovi ja molemmat jäivät ns. kakkosletkaan samalle sijalle 18. kahden minuutin päähän.

Arto Talvinen haki pitkällä yöllä tovin parasta suunnistusrytmiään ja vielä 6,5 kilometrin kohdalla kakkosen Aaro Ruohola oli puoli minuuttia edellä väliajoissa. Viimeinen kymppi sujui Artolta jälleen entiseen malliin, kun vaihto tuli vastaan sijalla seitsemän 1.45 kärjestä.

Kolmosjoukkueen Topias Muukkonen lähettää Wille Laitamäen osuudelleen.

Eero Heinonen pääsi liikkeelle sopivassa tuntumassa edellä lähteneisiin. Tykki veto, jossa marginaali pysyi alle minuutissa. Vitosen kohdalla mies oli jo kakkosena. Pieni reitinvalintakoukku ihan lopussa vei puoli minuuttia ja Eero vaihtoi neljäntenä.

19-vuotias Niklas Ekström alun ongelmien jälkeen osoitti pystyvänsä kärkimiesten vauhtiin. Kun aikaero kärkeen enimmillään oli vajaat kymmenen minuuttia, niin lopun neljällä kilometrillä poika rutisti siitä pari minuuttia pois.

Nuorista miehistä koostunut kakkosjoukkue oli vahvan alun ja Aaro Ruoholan pitkän yön jälkeen 35. taipuen lopuksi sijalle 55. Oikeaa asennetta ja meininkiä!

Kolmosessa oli kokemusta ja nuoruutta. Alun sijalta 249. Antti Vainio hilasi joukkueen 108 sijaa lähemmäksi kärkeä, mistä nousu jatkui tasaisesti päätyen maalissa sijaan 102. Samuli Salmenojan ankkuroimana.

Paljon todella hyvää koettiin, mutta tavoitteen karkaaminen toivottoman kauas oli pettymys. Tällaista on suunnistus, joskus pienestä huonosta ratkaisusta paisuu iso ongelma. Laakeilla vaarojen rinteillä kiinni saaminen oli vaikeaa, se tuli koettua vaikeamman kautta.