| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Maailmancupin avaus helteessä

Anastasia puristaa kohti maalia Vihdin pätsissä.

Anastasia Rudnaya menestyi parhaiten maailmancupin avauksen maastomatkoilla Vihdissä viikonvaihteessa. Hän oli keskimatkalla kahdeksas ja nousi pitkän matkan takaa-ajossa kuudenneksi.

Keskimatkalla hän loppupään lähtijänä ei saanut muista vetoapua. Tein täysin oman normaalinsuunnistuksen, eikä se ollut tietenkään ihan parasta vauhtia yksin edetessä.

Kahdeksannelta sijalta takaa-ajoon päässeellä Rudnayalla oli mielenkiintoinen taistelu sijoista. Alussa näin useita pikkuryhmiä, mutta tein omaa työtä ja nopeasti juoksin Kinnin Sailan  kiinni. Aioin poiketa ykköselle tiereitinvalinnalta suoraan, mutta valinta oli huono ja palasin tielle menettäen siinä puolisen minuuttia, Kinni oli taas edellä.  Suunnistin hajontana olleet perhoslenkit hyvin ja lopun putkelle sain kiinni saamiani tosi kovia tyttöjä seuraksi. Loppukirissä oli neljäs tila haarukassa, mutta jouduin kuitenkin taipumaan kuudenneksi. Olen päivään tyytyväinen, Rudnaya totesi.

Maija Sianoja oli keskimatkan alkuradan hyvin kärkikymmenikössä, mutta lopussa helteen painaessa vauhti hieman hiipui ja sijoitus oli kolmastoista.

Maija Sianoja keskimatkalla, kuva Anu Uhotoinen.

‒ Eilen tuli aikalailla sellainen mulle tyypillinen keskimatkan suoritus, eli muutamia pieniä virheitä rastinotoissa. Aikaa olis varmasti saanut ainakin sellaisen minuutin viilattua pois, jos olisi suoraan kaikki liput löytynyt. Fyysisesti väsähdin helteeseen puolen matkan jälkeen, mutta olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että niinkin hyvin siedin kuumuuden.

‒ Tänään takaa-ajossa seuraa löytyi lähes koko matkalle, virheitä ei oikeastaan tullut yhden välin pientä sivuunajokaarrosta lukuun ottamatta, mutta se ei oikeastaan sijoitukseen vaikuttanut. Hajontojen jälkeen etenin loppumatkan ryhmässä, jossa ratkottiin sijat 8.-16. Loppulenkillä yritin kaikkeni, mutta kun maastopohja muuttui vielä vähän huonommaksi (korkeampi aluskasvillisuus ja möykkyisyys), niin tänään muut naiset vain oli letkassa vahvempia. Tämän päivän maksimisuoritus.

Akseli Ruohola vauhdissa keskimatkalla. Kuva Anu Uhotoinen.

Akseli Ruohola keräsi vahvaa kokemusta ensimmäisessä maailmancupissaan. Keskimatkalla sain tehtyä ihan ok suorituksen. Alku oli hyvä, mutta nelosrastille tuli pieni virhe. Tokavikan pahan rinnerastin virhe pudotti lopussa harmittavasti vielä monta sijaa. Kuumuus verotti tässä kisassa aika paljon vireestä, mutta niin se varmaan muillakin on.

‒ Tänään sitten takaa-ajoon pääsin lähtemään hyvistä asetelmista kahden kovan ruotsalaisen välissä. Hajonnoille ei kuitenkaan sattunut kovavauhtisinta porukkaa, ja jäin hieman hitaampaan letkaan. Tulin koko radan tosi puhtaasti ja pystyin nostamaan kaiken kaikkiaan 14 sijaa ja oli 28. Täytyy olla tyytyväinen, kun fyysisestikin oli vahva olo. Tästä on hyvä jatkaa, Ruohola visioi.

Yury Tambasau oli keskimatkan 64. ja pursuitissa 69.