| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Maailmancupin finaali

Maija Sianoja paluu maailmancupiin onnistunut. ERLING THISTEDT

Suunnistuksen maailmancup saatiin päätökseen Sveitsin Davosissa viikonvaihteessa.  Finaalit suunnistettiin kolmena peräkkäisenä päivänä viestissä, keskimatkalla ja pitkällä matkalla. Suomen MC-joukkueessa olivat mukana MS Parman Enni Jalava ja kokenut Maija Sianoja jalkavammastaan toipuneena.

Suomalaisnaiset eivät mahtuneet maanantaina pitkällä matkalla kymmenen joukkoon, mutta kisan alkupäässä startannut Maija Sianoja suunnisti tasaisen vahvasti ja sai odotella pitkälle kilpailun loppupäähän johtajan tuolilla. Sianoja oli lopulta kilpailussa yhdestoista. Raskaala radalla aikaa kului puolitoista tuntia ja sekunnin nopampi suoritus olisi riittänyt kymppisakkiin.

‒ Hankalaan harjoitustaustaan nähden tämä kisa oli ihan hyvä, vaikka en ole vielä aivan huippukunnossa. Muutamia pysähtelyjä matkalla tuli, ja viimeiselle rastille olisi ehkä kannattanut tulla eri tavalla. Mielestäni onnistuin reitinvalinnoissakin aika hyvin, vaikka yllättävän vähän tällä radalla oli hankalia reitinvalintavälejä.

‒Kaikista jyrkimpiä rinteitä kannatti kyllä vältellä, ja oli mukava, kun tässä kisassa tuntui olevan kisapäivien paras kulku. Tästä pyritään säilymään ehjänä kohti talvea, niin pääsee jatkamaan treenejä eteenpäin, Sianoja kertoi.

Kaikki kolme kisaa olivat Sianojalta tasaista suorittamista. Viestissä ja keskarilla ylämäet olivat tuntuneet vielä turhan raskailta, mutta vähän yllättäen pitkälle löytyi vielä energiaa. Yhdestoista sija pitkältä oli mukava yllätys, sillä suuria ennakko-odotuksia Sianoja ei ollut näihin kisoihin asettanut.

‒ Lähinnä olin tyytyväinen, että pääsin mukaan, sillä ensi vuoden MM-kisoja ajatellen oli hyvä päästä juoksemaan nämä kisat. Vuosi on ollut moneltakin osalta haastava, joten olen kiitollinen, että olen taas sillä tasolla, että mahdun MC- joukkueeseen. Tästä on hyvä lähteä kohti talvea ja rakentamaan kuntoa kohti ensi kautta, Sianoja suunnitteli

Enni Jalavalla kokemus ei vielä riittänyt sveitsiläismaastojen selättämiseen. Viestissä hän juoksi ankkuriosuuden Suomen kakkosjoukkueessa ja nousi Suomen ykkösjoukkueen perään 20 sekunnin päähän hyvällä juoksulla. Avausosuuden kakkosesssa juoksi Sianoja. Keskimatka ja pitkä matka antoivat puolestaan osviittaa, missä tässä vaiheessa mennään.

‒Vielä on paljon opittavaa jyrkästä rinnesuunnistuksesta. Talven aikana pitää harjoitella eri tavalla kuin ennen, sillä MM-kisoissa on luvassa kaikkea muuta kuin tavallista suomalaista suunnistusta, Jalava totesi.

  • Jamo
  • Kisasivut