Maailmancupin finaali Italiassa (päivitetty)

Akseli Ruohola Suomen joukkueessa sprinttiviestin kuudes.

Suunnistuksen maailmancupin päätöskierros käynnistyi Italian Cansigliossa pitkän matkan kilpailulla. Kilpailu oli erittäin raskas monin paikoin jyrkkäpiirteisen ja suunnistuksellisesti vaativan maaston ansiosta.

Naisten kilpailussa Ruotsin Tove Alexandersson oli toipunut ylivoimaiseen vauhtiin koronavirustaudista toivuttuaan, ja Alexandersson suunnisti voittoon lähes kuuden minuutin erolla ennen Sveitsin Simona Aebersoldia. Kolmanneksi suunnisti Venäjän Natalia Gemperle.

Suomalaisnaisista Lotta Karhola suunnisti kisan kymmenenneksi sivuten uransa parasta maailmancup-sijoitusta.

Seuraavana suomalaisnaisista sijoittui Veera Klemettinen ollen kilpailun 25:s. Kolmanneksi parhaana suomalaisena oli MS Parman Enni Jalava 33:s. Anastasia Rudnaya oli 26 ja Artem Popov 68:s..

Miesten kilpailussa myös Norjan Kasper Harlem Fosser osoitti pitkän matkan vahvuutensa. Fosser suunnisti raskaan radan viisi ja puoli minuuttia nopeammin kuin toiseksi sijoittunut Sveitsin Matthias Kyburz. Daniel Hubmann nousi kilpailun kolmanneksi reilun kuuden minuutin erolla Fosseriin.

Enni Jalava haki kaivattua kokemusta maailmancupin tasolla ja sitä myös sai.

Miika Kirmula suunnisti vahvasti sekä tarkasti ollen kilpaillun seitsemäs. Olli Ojanaho oli 21:s ja myös kolmanneksi parahaana suomalaisena MS Parman Akseli Ruohola 23:s

Suunnistuksen maailmancup Italiassa jatkui lauantaina keskimatkan kilpailulla.  Enni jatkoi omalla tasollaan ollen nyt 31:s. Akselilla oli huonompi päivä ja nimi löytyy tuloslistalta vasta sijalta 62. Nastin kisa jäi kesken ja Artem oli vasta 101:s.

Sprinttiviestiviestistä löytyi parasta tekemistä. Kärjessä Norja voitti niukasti Ruotsin. Suomi ykkönen oli maailmancupin kuudes. Veera Klemettinen oli avauksesa 17., josta Akseli Ruohola nosti joukkueen sijalle 10. Aleksi Niemi ja Venla Harju pystyivåt tuon sijan säilyttämään, mikä maailmancupissa tarkoitti sijaa kuusi.

Runaya avasi Venäjän viestin sijalla 11 ja 36 sekuntia Tove Alexanderssonista. Myös Popovin paras juoksu osui viestiin, jossa Venäjä oli 18.