| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lottelle SM-kulta keskimatkalta

Lottelle SM-kulta keskimatkalta.

Kuluvan talven lumitilanne on ollut vaikea hiihtosuunnistuskilpailun järjestäjille. Jos lunta on hiihtämiseen saakka tullut, niin parissa päivässä useiden asteiden lämpötilat ja vesisateet ovat tehneet tehtävänsä.

SM-keskimatkalle järjestävä seura Hauhon Sisu onnistui tarjoamaan olosuhteisiin nähden kohtuullisen hyvät urat kilpailun läpiviemiseksi. Paikoitellen oli todella hyvääkin, mutta tietyillä alueilla oli vähemmän lunta. Välillä sai kevennellä suksilla, jotta välineet pysyivät ehjänä. Tarkkana sai olla. Hidastavana oli urille myrskyn tuomat oksat.

Mitaleista kisattiin Evon metsäopiston tuntumassa. D20-sarjassa MS Parman Lotte-Line Ekström otti SM-kultaa minuutti ja viisitoista sekuntia ennen Suunta 2000:n Anni Salmelaa.

Lotte oli saanut valmistautua kisaan ilman maailmancupviikonvaihteen rasitusta, kun taas Niklas Ekströmillä, Wille Laitamäellä ja Amanda Yli-Futkalla se oli takanaan. Nikke ja Amanda jättivätkin kisan suosista väliin.

− Vähäinen lumimäärä teki urien näkemisen vaikeaksi. Oli vaikea tietää oliko kyseessä ajettu ura vai kisan aikana syntynyt oiko. Selvisin kuitenkin ilman isompia virheitä. Pari kertaa piti pysähtyä ja varmistaa mihin olen menossa. Olin kärjen tuntumassa alusta saakka ja johtoon siirryin pari kilometriä ennen maalia. Ero muihin kasvoi sitten tasaisesti, Ekström totesi tyytyväisenä.

Samassa sarjassa Elisa Pirilä teki tasaisen suorituksen ja sijoittui SM-plaketille kuudenneksi. Lottelle tuli tappiota nelisen minuuttia, mistä suurin osa syntyi jo pitkällä nelosvälillä.

Wille Laitamäki oli mukana, mutta onnistuminen jäi haaveeksi, vaikka odotukset EM:n ja maailmancupfinaalin jälkeen olivat korkealla. Viikko ei kuitenkaan riittänyt palautumiseen.

Tuli oikeastaan suunnistuksellinen "välikuolema" ja kisasta tuli aikamoinen reissailu, kun ajatus ei kulkenut, Laitamäki kuittasi. Sijoitus oli kymmenes.

Eero Lapila oli kuudestoista ja Peeter Pihl heti seuraavana seitsemästoista. Lampun sisarukset Laura ja Lotta olivat D15-sarjassa peräkkäin kymmenes ja yhdestoista äiti-Tiinan oltua kahdeksas D50:ssa.